Την πρωταπριλιά διάλεξε και πάλι η Google για να ανακοινώσει δύο χρήσιμες λειτουργίες στο Gmail, το οποίο έκλεισε τα 15 χρόνια λειτουργίας.

Η πιο ενδιαφέρουσα από τις δύο λειτουργίες ονομάζεται "Send Later" και αποτελούσε μέχρι σήμερα μία από τις χτυπητές απουσίες στη δημοφιλή υπηρεσία email. Επιλέγοντας το "Send Later", ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει το πότε ακριβώς θα γίνει η αποστολή του email του. Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία προωθεί τη λειτουργία αυτή ως χρήσιμη για μια «καλύτερη ψηφιακή ζωή» αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή μηνυμάτων μόνο σε ώρες εργασίας, και όχι κατά τη διάρκεια ωρών ξεκούρασης στο σπίτι. 

Η λειτουργία ενεργοποιείται σταδιακά στους χρήστες της υπηρεσίας και θα κάνει σύντομα την εμφάνισή της και στις mobile εφαρμογές του Gmail για Android και iOS. Προκειμένου να κάνει πιο χρήσιμη και γρήγορη τη λειτουργία, η Google προτείνει ήδη κάποιες ώρες είτε την ίδια την ημέρα είτε την επομένη, με τον χρήστη να έχει απόλυτη ελευθερία να επιλέξει πότε ακριβώς να προγραμματίσει την αποστολή.

Το Smart Compose παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο και ενδιαφέρει περισσότερο όσους στέλνουν email χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα αφού «μαντεύει» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης την επόμενη λέξη που θα γράψετε, προκειμένου να την προσθέσετε άμεσα στο μήνυμά σας. Πλέον το Smartp Compose γίνεται πιο έξυπνο και θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα Android smartphones που τρέχουν το Gmail app και όχι μόνο στη σειρά Pixel όπως ίσχυε μέχρι πρότινος. Η υποστήριξη των iOS συσκευών ακολουθεί «σύντομα».

Όπως είχε υποσχεθεί η Google, το Smart Compose θα υποστηρίζει σύντομα και άλλες 4 γλώσσες και συγκεκριμένα τα Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και τα Πορτογαλικά.

Google

  • Like 1