Είναι γνωστό ότι οι οθόνες OLED ενδέχεται να υποφέρουν από το λεγόμενο screen burn-in αν κάποια γραφικά/ αντικείμενα παραμείνουν στην οθόνη για μεγάλα χρονικά διαστήματα – ακριβώς για αυτό το λόγο η Samsung χρησιμοποιεί ένα "τρικ" όπως το να μετακινεί ελαφρώς το home button από τη θέση του στα νεότερα κινητά της.

Υποτίθεται ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να εμφανιστεί λίγες μέρες αφότου έχει αγοράσει κάποιος τη συσκευή πάντως, και ακριβώς για αυτό το λόγο έχουν ανησυχήσει τόσο οι κάτοχοι του Pixel 2 XL όσο και η ίδια η Google.

 

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε στο Android Central ότι διερευνάει αναφορές –συμπεριλαμβανομένης και εκείνης του Alex Dobie από το Android Central- που κάνουν λόγο για burn-in στην οθόνη P-OLED του Pixel 2 XL μετά από περίπου μία εβδομάδα χρήσης. Για την ώρα, η εταιρεία δεν έχει καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, ωστόσο τονίζει ότι τα προϊόντα της περνούν από “εκτεταμένο ποιοτικό έλεγχο”.

 

Αν και τα αποδεικτικά στοιχεία μοιάζουν ακράδαντα με τη πρώτη ματιά, δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για burn-in. Υπάρχει περίπτωση να έχουμε να κάνουμε με “image retention” (διατήρηση εικόνας, που συνδέεται συνήθως με τις οθόνες LCD) κάτι που φεύγει από μόνο του μόλις εισάγετε κάποια ποικιλία από εναλλασσόμενες εικόνες στην οθόνη. Επίσης δεν είναι γνωστό πόσοι χρήστες έχουν επηρεαστεί από κάτι τέτοιο.

 

Υπάρχουν βεβαίως και άλλες αναφορές για burn-in, αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε αναφορές που γίνονται σε forums και σε διαδεδομένα ζητήματα. Όπως και να έχει πάντως, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η Google, αφού το Pixel 2 XL είναι μία από τις δύο “showcase” συσκευές για τις δυνατότητες του Android 8.0 Oreo και βεβαίως για τη νέα της περιπέτεια στην αγορά του hardware μετά τη συμφωνία της με την HTC.
https://twitter.com/alexdobie/status/922060857659547648
Link.png Site: Engadget