Μπορεί η Google να θέλει να περάσει τα Google Glass ως "τη νέα μόδα", όμως μερικά ατυχήματα ήταν αναμενόμενο να συμβούν, όπως η χρήση του εν λόγω gadget για παράνομη καταγραφή ταινιών, ή τουλάχιστον μια σχετική παρεξήγηση από τους υπεύθυνους της αίθουσας.

Η ιστοσελίδα The Gadgeteer δημοσίευσε τα πάθη που πέρασε ένας ανώνυμος χρήστης των Google Glass, ο οποίος πήγε απλά να παρακολουθήσει την ταινία Jack Ryan: Shadow Recruit φορώντας τα "έξυπνα γυαλιά", με τους υπεύθυνους ασφαλείας της κινηματογραφικής αίθουσας AMC να αρπάζουν τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγο του και να τους πηγαίνουν για ανάκριση σε διαφορετικά δωμάτια. Μετά από αρκετές ώρες ο κάτοχος των Google Glass τα παρέδωσε προς εξέταση του περιεχομένου τους και μετά από διεξοδική εξέταση των αρχείων αθωώθηκε αφού όπως διαπιστώθηκε δεν είχε γίνει χρήση της δυνατότητας εγγραφής βίντεο που διαθέτει το νέο gadget της Google.

 

Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, η AMC έστειλε ένα κείμενο στην ιστοσελίδα Engadget λέγοντας πως η εταιρεία νιώθει πως δεν είναι σωστή η χρήση gadget που φοριούνται με δυνατότητα λήψεις βίντεο εντός κινηματογραφικών αιθουσών. Κάτι αντίστοιχο είχαμε δει και στην κυκλοφορία των πρώτων κινητών τηλεφώνων με ενσωματωμένη κάμερα, αν και μετά από λίγο καιρό η όλη "εχθρική στάση" κόπασε.

 

Link.png Site: http://www.engadget.com/2014/01/21/google-glass-arrested-movie-theater/?ncid=rss_truncated[/url]']Engadget