Ρεκόρ στον αριθμό αιτημάτων στην Google από τις κρατικές αρχές ανά τον κόσμο, για δεδομένα χρηστών των υπηρεσιών της, σημειώθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Αυτό αποκαλύπτει η τελευταία έκθεση διαφάνειας της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς έφτασαν τα 45.500, τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο εξάμηνο στο παρελθόν.

 

Το νούμερο αυτό υπερβαίνει κατά 600 τα αιτήματα που δέχθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Χαρακτηριστικό της αυξητικής τάσης είναι πως, στο δεύτερο εξάμηνο του 2009, είχε λάβει μόλις 12.000.

 

Στον αντίποδα της αυξητικής τάσης που παρουσιάζεται στο πλήθος των αιτημάτων, μειώνεται ο αριθμός στα οποία ανταποκρίνεται η Google, παρέχοντας δεδομένα. Έτσι, το ποσοστό αυτό διαμορφώθηκε στο 60% στο δεύτερο μισό του 2016, τη στιγμή που στο δεύτερο εξάμηνο του 2010 έφθανε το 76%.

 

Σύμφωνα με την έκθεση, οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν στο δεύτερο εξάμηνο της περσινής χρονιάς 78 αιτήματα, στο 47% των οποίων ανταποκρίθηκε η εταιρεία, παρέχοντας δεδομένα για τους αντίστοιχους χρήστες.

 

Link.png Site: Recode