Πριν από λίγο καιρό, κυκλοφόρησαν οι 2 νέες συσκευές Nexus, το Nexus 5X κατασκευής LG και το Nexus 6P κατασκευής Huawei. Το γνωστό iFixit αποφάσισε λοιπόν να αποσυναρμολογήσει το Nexus 6P (η αποσυναρμολόγηση του 5X έχει ήδη πραγματοποιηθεί).

Κατά την αποσυναρμολόγηση αυτή, προέκυψαν ορισμένα συμπεράσματα. Αρχικά, βασικό βήμα για την αποσυναρμολόγηση της συσκευής είναι η αφαίρεση του γυάλινου καλύμματος της κάμερας, μια διαδικασία που απαιτεί μεγάλη προσοχή καθώς είναι πολύ εύκολο να προκληθεί ζημιά στο κάλυμμα.

 

Βέβαια, μετά την επιτυχή αφαίρεση του καλύμματος της κάμερας, το πίσω κάλυμμα της συσκευής αφαιρείται σχετικά εύκολα, παρόλο που είναι σφιχτά κολλημένο, και παρέχεται άμεση πρόσβαση στην μπαταρία για πιθανή αντικατάστασή της. Ωστόσο, μια από τις συχνότερες βλάβες στις συσκευές κινητών τηλεφώνων είναι το σπάσιμο της οθόνης. Προκειμένου λοιπόν να αντικασταθεί η οθόνη, είναι απαραίτητη η αφαίρεση των περισσότερων τμημάτων της συσκευής ώστε να υπάρξει πρόσβαση στην οθόνη της συσκευής.

 

Σύμφωνα με το iFixit, πρόκειται για μια συσκευή με ανθεκτική, unibody κατασκευή, τίμημα της οποίας είναι η δύσκολη επισκευή και αντικατάσταση εξαρτημάτων. Άλλωστε στην κλίμακα δυσκολίας ως προς την επισκευή που διαθέτει το iFixit (το 1 ανταποκρίνεται στον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, το 10 στον μικρότερο βαθμό), το Nexus 6P έλαβε βαθμολογία 2.

 

 

Link.png Site: Engadget