Μια νέα εφαρμογή κυκλοφόρησε η Google με την ονομασία Datally και η οποία απευθύνεται σε κατόχους android smartphones τους οποίους έρχεται να βοηθήσει στην καλύτερη παρακολούθηση των δεδομένων που καταναλώνουν οι εγκατεστημένες εφαρμογές της συσκευής τους.

Το Datally αναλαμβάνει να ενημερώσει τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο για το πόσα δεδομένα καταναλώνει κάθε εφαρμογή, δίνοντας του παράλληλα τη δυνατότητα να τη μπλοκάρει για όσο διάστημα αυτός επιθυμεί. Εμφανίζει ακόμα με μορφή μπάρας την καθημερινή χρήση δεδομένων που πραγματοποιούνται στο smartphone σας και σε περίπτωση που χρειαστεί θα σας ενημερώσει με ειδοποίηση για την ενεργοποίηση της λειτουργίας εξοικονόμησης δεδομένων. Παράλληλα η Google έχει προσθέσει τη δυνατότητα για αναζήτηση ελεύθερων ασύρματων δικτύων προκειμένου να γίνει ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση.

 

Μερικά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ήδη διαθέσιμες λειτουργίες σε ένα Android smartphone, με τη Google να αποφασίζει να τα συγκεντρώσει όλα σε μία εφαρμογή για πιο εύκολη πρόσβαση αλλά και για καλύτερη εμφάνιση των σχετικών πληροφοριών. Σύμφωνα με το Reuters, η ανάπτυξη του Datally πραγματοποιήθηκε από την ομάδα Next Billion Users της Google, μια ομάδα που στόχο έχει να φέρει το Internet στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου και τα πακέτα δεδομένων κοστίζουν αρκετά.

 

 

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα από το Play Store, με τη Google να ισχυρίζεται ότι με το Datally, κάθε χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει έως και 30% λιγότερα δεδομένα.