Οι Ευρωπαϊκές Ρυθμιστικές Αρχές φαίνεται να αποδέχονται την πρόταση της Google για εμφάνιση αποτελεσμάτων από ανταγωνιστές της σε κάθε εμφάνιση δικού της προϊόντος ύστερα από κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν για μονοπωλιακές τακτικές.

Συγκεκριμένη η Google θα τροποποιήσει τον αλγόριθμο αναζήτησής της, έτσι ώστε σε κάθε αποτέλεσμα αναζήτησης που θα οδηγεί σε κάποιο προϊόν της να εμφανίζονται στους χρήστες 3 εναλλακτικές προτάσεις από ανταγωνίστριες εταιρείες. Ο γίγαντας των αναζητήσεων ζήτησε ένα μήνα περίπου μέχρι οι αλλαγές να τεθούν σε ισχύ, ενώ σε περίπτωση που δε συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς τους οποίους θα πρέπει να τηρεί για τα επόμενα πέντε χρόνια, μπορεί να αντιμετωπίσει την περίπτωση δέσμευσης του 10% των συνολικών της πωλήσεων.

 

Αν και οι τελικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν κοινοποιηθεί, ήδη ανταγωνιστές όπως η Microsoft αναφέρει τους προοβληματισμούς της σχετικά με αυτή, με δικηγόρο της να δηλώνει στο Bloomberg ότι “δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής τα προσχέδια και η κομισιόν δεν έχει εξηγήσει τίποτα ακόμη σε μας”.

 

Link.png Site: http://bgr.com/2013/04/15/eu-reportedly-accepts-googles-settlement-agreement-rivals-still-arent-happy-438881[/url]']bgr.com