Μόλις πέρσι η Google άρχισε να πειραματίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με τις αποστολές προϊόντων την ίδια κιόλας μέρα από τοπικούς εμπόρους και στις περιοχές της Βοστόνης, του Σικάγο και της Ουάσινγκτον.

Τελευταία, η υπηρεσία Google Express (ή αλλιώς Google Shopping Express) άρχισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στις περιοχές του Bay Area, στο Σαν Φρανσίσκο, στη Ν.Υόρκη και στο Λος Άντζελες. Πολλοί γνωστοί έμποροι έχουν υϊοθετήσει την υπηρεσία Google Express, μεταξύ των οποίων οι Barnes & Noble, PetSmart και Sports Authority, ενώ στο Σαν Φρανσίσκο έχει προστεθεί η δυνατότητα αποστολής τροφίμων και αλκοόλ.

 

Αρχικά το κόστος της αποστολής ήταν δωρεάν αλλά η εταιρεία άρχισε πλέον να χρεώνει την υπηρεσία της. Οι πελάτες που δεν είναι μέλη της υπηρεσίας πληρώνουν 5 δολάρια για κάθε παραγγελία (ή μπορούν να να γίνουν συνδρομητές έναντι 95 δολαρίων το χρόνο ή 10 δολαρίων το μήνα).

 

Η συνδρομή καλύπτει παραδόσεις εντός της ημέρας ή της νύχτας για αγορές άνω των 15 δολαρίων (τα ποτά είναι $3 επιπλέον ανά παραγγελία για όσους δεν είναι μέλη, ή $0.01 επιπλέον, ανά κατάστημα, για όσους είναι μέλη). Σημαντικό πάντως είναι που οι πρώτοι τρεις μήνες είναι δωρεάν για συνδρομητές. Συγκριτικά, η Amazon χρεώνει 99 δολάρια το χρόνο όσο αφορά στη συνδρομή "Prime" που αφορά σε γρήγορες αποστολές, μουσική ή ακόμα και ταινίες, και 299 δολάρια για την υπηρεσία Amazon Prime Fresh. Μία συνδρομή Amazon Prime Fresh, περιλαμβάνει όλα τα καλά της συνδρομής Prime, αλλά επιπλέον παράδοση την ίδια μέρα για παραγγελίες άνω των 35 δολαρίων (επιλογές από περισσότερα από 500.000 προϊόντα).

 

Σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal, ο Sameer Samat, Αντιπρόεδρος του τμήματος Google Shopping, δήλωσε πως η εταιρεία θέλει να επεκταθεί και σε άλλες δραστηριότητες πέρα από τα logistics, και ότι μπορούμε να αναμένουμε και άλλες υπηρεσίες/λειτουργίες που θα συνδυάζουν τον online και τον φυσικό κόσμο.

 

Link.png Site: Engadget