Πριν μερικές εβδομάδες, μια περίπτωση κακόβουλης χρήσης της δυνατότητας επεξεργασίας των χαρτών της Google μέσα από την υπηρεσία Map Maker, εμφάνιζε τη μασκότ του Android να προχωράει σε μια διόλου όμορφη πράξη προς το λογότυπο της Apple.

Αν και η Google διέγραψε πολύ γρήγορα τη συγκεκριμένη εικόνα, εντούτοις φαίνεται ότι το συγκεκριμένο συμβάν αποτέλεσε το κερασάκι στην τούρτα και αφορμή για περαιτέρω ανάλυση από την εταιρεία προκειμένου να προστατευθεί το σύστημα της από παρόμοιες ενέργειες.

 

Για το σκοπό αυτό από σήμερα όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα Google Map Maker, ενημερώνονται ότι η επεξεργασία των χαρτών δεν είναι διαθέσιμη, χωρίς να δίνεται κάποια περαιτέρω πληροφορία για το πότε θα αποκατασταθεί η πλήρης πρόσβαση. Σε μήνυμα του ο Pavithra Kanakarajan, μέλος της ομάδας χαρτών της Google αναφέρει ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα είχαν σημειωθεί αρκετά κρούσματα κακόβουλων ενεργειών με τη δυνατότητα επεξεργασίας των χαρτών, χωρίς η Google να ελέγχει επαρκώς το σύστημα.

 

Screenshot_2015-05-11_11.24.27.0.png

 

Πλέον με το νέο σύστημα που θα καθιερωθεί με την επιστροφή της υπηρεσίας, κάθε προσθήκη στους χάρτες της Google από εξωτερικούς χρήστες θα ελέγχεται από εργαζομένους της Google πριν αυτό εγκριθεί και εμφανιστεί δημόσια. Το χρονικό διάστημα για το πότε αυτό θα γίνει πραγματικότητα είναι για την ώρα θολό, με τις αντιδράσεις πάντως να έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

Link.png Site: TheNextWeb