Αν και τα κινητά Nexus της Google εδώ και πολλά χρόνια επιδεικνύουν τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά κάθε νέας “stock” έκδοσης του Android, αναλαμβάνοντας και τον ρόλο συσκευών επίδειξης, αυτό δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα.

Όπως αποκάλυψε στο Code Conference, ο CEO της Google, Sundar Pichai, η Google αναμένεται “να προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά” στο Android των συσκευών Nexus μελλοντικά. Επίσης, η Google αναμένεται να έχει μεγαλύτερη επίδραση και έλεγχο στο design των νέων smartphones σε σχέση με το παρελθόν, παρόλο που την κατασκευή του hardware θα αναλάβουν τρίτοι. Στο video που ακολουθεί, από το 20 λεπτό περίπου μπορείτε να δείτε τον Sundar Pichai να μιλάει για τις μελλοντικές συσκευές Nexus.

 

Στην ίδια συνέντευξη, ο Sundar Pichai επίσης αντιμετώπισε ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα, ειδικά για το επερχόμενο Google Home λέγοντας πως δεν είναι απαραίτητο να μοιράζεστε το ιστορικό των φωνητικών εντολών σας με την Google, αφού θα υπάρχει ένα “off the record mode” που δεν θα στέλνει δεδομένα στην εταιρεία.

 

Ο CEO της Google επίσης αναφέρθηκε σε ελπίδες για αυστηρότερο έλεγχο των χρηστών πάνω στην ιδιωτικότητα τους στο σύνολο. Για παράδειγμα, φαντάζεται να λέμε στην Google να ξεχάσει την δραστηριότητα αναζήτησης των τελευταίων τεσσάρων ωρών για παράδειγμα.

 

Ο Sundar Pichai επίσης ήταν ανένδοτος ότι η Google “θέλει να είναι στην Κίνα” και η εταιρεία εξετάζει πως θα προσεγγίσει το ζήτημα αυτό για να το υλοποιήσει. Αν και δεν ξέρουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, λογικά θα αφορά στο Google Play ή άλλες υπηρεσίες του Android στην Κίνα. Η μεγάλη πρόκληση για την εταιρεία, είναι να εξισορροπηθεί η επιθυμία της εταιρείας να έχει κέρδη, με την ιστορική αποστροφή της στην λογοκρισία. Όσο και να μισεί η εταιρεία που οι υπηρεσίες της δεν είναι διαθέσιμες στα κινητά που πωλούνται στην Κίνα, επίσης μισεί να της ζητούν να αφαιρέσει εφαρμογές ή όρους αναζήτησης στο όνομα της φίμωσης διαφορετικών πολιτικών φωνών.

 

 

Link.png Site: Engadget