Σε αποκλειστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας TheVerge, αναφέρεται ότι η Google είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση ενός φιλόδοξου σχεδίου, μέσω του οποίου η πλατφόρμα για έξυπνα ρολόγια, Android Wear, θα υποστηρίζει και το iPhone.

Δεδομένου ότι η Apple δε θα εμποδίσει με κάποιο τρόπο την προσπάθεια αυτή της Google, μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει όλα τα έξυπνα ρολόγια που στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android Wear όπως το Moto 360 και το G Watch R, σε απευθείας ανταγωνισμό με το Apple Watch το οποίο κυκλοφορεί στις 24 Απριλίου.

 

Μέχρι στιγμής, η Google έχει καταφέρει τη διασύνδεση της πλατφόρμας της με το iPhone μέσω μιας εφαρμογής, η οποία φέρνει την υποστήριξη των ειδοποιήσεων, κάτι που μπορείτε να διακρίνετε και από τη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο. Όπως ισχύει με τα android smartphones, θα πρέπει να περιμένουμε την υποστήριξη της υπηρεσίας Google Now, φωνητικών εντολών αλλά και φωνητικών αναζητήσεων. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που ενδεχομένως δούμε είναι η δυνατότητα να απαντήσουμε σε ένα e-mail που έχουμε λάβει στο Gmail λογαριασμό μας, μέσω φωνητικής υπαγόρευσης.

 

Ενδεικτική για το τι θα πρέπει να περιμένουμε, είναι η παρουσία ενός άλλου smartwatch στο iOS, του Pebble, το οποίο υποστηρίζει το iPhone με δυνατότητες όπως ο έλεγχος αναπαραγωγής της μουσικής αλλά και ειδικών εφαρμογών που σχεδιάζονται ειδικά γι' αυτό.

 

Περισσότερα για το θέμα ίσως μάθουμε στο επερχόμενο συνέδριο Google I/O το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Μαΐου.

 

Link.png Site: TheVerge