Η Google παρουσίασε ένα χαμηλής κατανάλωσης συνεπεξεργαστή κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης των νέων Nexus 5X και Nexus 6P, που βρίσκεται στο εσωτερικό και των δύο νέων smartphones της εταιρείας.

Ονομάζεται Android Sensor Hub και στόχος του είναι να παρακολουθεί τις κινήσεις της συσκευής, με τρόπο όχι και τόσο διαφορετικό από τον co-processor της Apple, M9, που όπως είναι γνωστό, τουλάχιστον στην περίπτωση των νέων iPhone 6s και 6s plus, βρίσκεται στο εσωτερικό του A9 SoC.

 

Το Android Sensor Hub “συνδέεται απευθείας” με τους αισθητήρες της συσκευής για να μειώσει συνολικά την κατανάλωση του smartphone, χάρη σε προηγμένους αλγόριθμους ανίχνευσης της δραστηριότητας, που για παράδειγμα, αναγνωρίζουν πότε ανεβαίνετε στο ποδήλατο σας ή τρέχετε, ακόμα και αν έχετε κλειστή την οθόνη του κινητού.

 

Επιπλέον επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις ειδοποιήσεις τους, με το κινητό να καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Για παράδειγμα, το κινητό αντιλαμβάνεται πότε θα το σηκώσετε, και μπορεί αυτόματα να δείχνει αμυδρά κείμενο στην οθόνη (low-power white-on-black text) ωσότου ενεργοποιήσετε κανονικά την οθόνη.

 

Link.png Site: Engadget