Σύμφωνα με αναφορές η Google σχεδιάζει να ξεκινήσει μία νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν "custom" θήκες για τα smartphones της σειράς Nexus.

Το Android Police αναφέρει ότι η υπηρεσία θα ονομάζεται Google Workshop, και δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μόνο τις δικές τους θήκες, αλλά και να σχεδιάζουν ταπετσαρίες για να παραμετροποιήσουν σύμφωνα με το γούστο τους, τόσο το εξωτερικό όσο και το "εσωτερικό" της συσκευής Nexus που έχουν στη διάθεση τους.

 

Αρχικά, η υπηρεσία θα υποστηρίζει το μοντέλο Nexus 5, ωστόσο αργότερα αναμένεται να προστεθεί υποστήριξη και για τα Nexus 7 και Nexus 10 tablets, και ίσως προστεθεί υποστήριξη και για Google Play Edition συσκευές. Σύμφωνα με το Android Police, το Moments θα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν μία φωτογραφία, η οποία θα μετατρέπεται σε σχέδιο για θήκη ή ταπετσαρία. Το MapMe, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν το ίδιο, αλλά με τη τοποθεσία αντί για φωτογραφία. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατή η δημιουργία ορισμένων όμορφων γραφικών βασιζόμενων σε μία χαρτογραφημένη τοποθεσία.

 

Ένα Live Wallpaper που έχει δημιουργηθεί με το MapMe, θα μπορεί να δείχνει διαδραστικό περιεχόμενο που βασίζεται στη συγκεκριμένη τοποθεσία, όπως τον καιρό ή τοπικά tweets.

 

Link.png Site: Liliputing