Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Google, πέρα από τις δύο συσκευές Pixel 2, τον φορητό υπολογιστή Pixelbook με το Pen, τα δύο νέα έξυπνα ηχεία Home Mini και Home αλλά και τα ακουστικά Pixel Buds ολοκληρώνεται με την έξυπνη κάμερα Google Clips και το νέο VR headset της εταιρείας με την ονομασία Daydream View.

Η έξυπνη και μικρού μεγέθους κάμερα Google Clips σχεδιάστηκε για να τραβάει φωτογραφίες από… μόνη της, αφού είναι “τόσο έξυπνη” –εφοδιάζεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη της εταιρείας- που μπορεί να αποφασίζει ποιες στιγμές αξίζουν να καταγραφούν στη μνήμη της.

 

Η Google Clips θα τραβήξει σύντομης διάρκεια βίντεο (και φωτογραφίες αλλά και animated φωτογραφίες Motion) αυτόματα, τα οποία ο χρήστης μπορεί στη συνέχεια να δει στο κινητό του, μέσω του app Google Clips που είναι διαθέσιμο στο Google Play ή στο App Store της Apple.

 

Η κάμερα σχεδιάστηκε για να συνεργάζεται με τη σειρά Google Pixel, με τα Samsung Galaxy S7 και S8 (βασικά με οτιδήποτε τρέχει Android 7.0 ή πιο σύγχρονη έκδοση) καθώς και με iPhone 6 ή πιο σύγχρονη συσκευή της Apple. Διαθέτει αυτόματη εστίαση, σύστημα φακών με διάφραγμα f/2.4 (130-degree capture angles), Bluetooth LE, USB Type-C και αυτονομία “smart capturing” που φτάνει τις τρεις ώρες. Όταν διατεθεί, η έξυπνη κάμερα Google Clips θα κοστίζει $249 στις ΗΠΑ.

 

 

Μαζί με την έξυπνη κάμερα, η Google ανακοίνωσε και την αναβαθμισμένη έκδοση του VR headset της εταιρείας, με την ονομασία Daydream View το οποίο έχει πολλές ομοιότητες με το περσινό μοντέλο αλλά και βελτιώσεις.

 

Για παράδειγμα έχει υψηλότερων προδιαγραφών φακούς για καλύτερη ευκρίνεια και ευρύτερο field of view ενώ για την κατασκευή τους έχει χρησιμοποιηθεί ένα νέο two-tone ύφασμα, σε τρία χρώματα, Fog, Charcoal και Coral. Είναι συμβατό με συσκευές όπως τα παλαιότερα Pixel, τα νέα Pixel 2, τα Galaxy S8, S8+ και Note 8 αλλά και με τα Moto Ζ και Moto Z2.

 

gallery_286955_4265_15570.jpg

 

Το νέο headset στοιχίζει $99 και θα διατεθεί σε πολλές χώρες αργότερα μέσα στη χρονιά. Όσοι επίσης το αγοράσουν πριν το τέλος της χρονιάς, θα λάβουν δωρεάν μία σειρά από κορυφαία παιχνίδια.

 

 

Link.png Site: GSMArena
Link.png Site: GSMArena