Ξεκινώντας με ποσοστό μόλις 1% το 2012, τα Chromebooks έχουν φτάσει το 50% όσον αφορά την παρουσία τους σε σχολικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για ένα σημαντικό κατόρθωμα των κατασκευαστών Chromebooks και της Google, η οποία είχε να αντιμετωπίσει εταιρείες όπως η Apple και η Microsoft, οι οποίες είναι περισσότερο καθιερωμένες στον χώρο της εκπαίδευσης.

 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι, εφόσον τα Chromebooks κατέχουν το 50% στις σχολικές αίθουσες των Ηνωμένων Πολιτειών, η Apple και η Microsoft μοιράζονται το υπόλοιπο 50%. Σύμφωνα με αναλυτές, η επιτυχία αυτή οφείλεται σε δύο παράγοντες. Αφενός, σημαντική είναι η τιμή πώλησης των Chromebooks, η οποία συνήθως είναι χαμηλότερη από $300, αν και ορισμένα Windows laptops πλησιάζουν τις τιμές αυτές.

 

Αφετέρου, σημαντικός παράγοντας είναι η χρησιμότητα των εφαρμογών της Google για την εκπαίδευση εφόσον, πέρα από τις βασικές όπως τα Docs και Sheets, τα Chromebooks προσφέρουν εργαλεία που επιτρέπουν σε καθηγητές και μαθητές να μοιραστούν περιεχόμενο και αρχεία, να συνεργαστούν και να διαχειριστούν πολλαπλές συσκευές.

 

Εντούτοις, η Electronic Frontier Foundation κατηγορεί την Google ότι, μέσω των Chromebooks και των υπηρεσιών της, συλλέγει το ιστορικό περιήγησης των μαθητών χωρίς γονική συναίνεση, με πιθανότητα να το χρησιμοποιήσει για να τους προβάλλει διαφημίσεις. Εάν οι παραπάνω κατηγορίες θεωρηθούν βάσιμες, τότε τα παραπάνω ποσοστά της Google στην εκπαίδευση θα υποστούν σοβαρό πλήγμα.

 

Link.png Site: SlashGear