Από ότι φαίνεται δεν περνάει εβδομάδα, χωρίς επικεφαλίδες για password hacks σε μεγάλες εταιρείες και υπηρεσίες, και τις συνοδευτικές υπενθυμίσεις να ενεργοποιηθεί ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (two-step verification) σε όλες τις συσκευές και υπηρεσίες που χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Για να καταστήσει ευκολότερη την διαδικασία για τον χρήστη, η Google ανακοίνωσε μία απλούστερη μέθοδο για την έγκριση των αιτήσεων σύνδεσης. Το Google Prompt όπως ονομάζει την υπηρεσία το 9to5Google, επιτρέπει στον χρήστη να εγκρίνει τις σχετικές αιτήσεις με ένα pop-up που γράφει απλώς “Ναι” ή “Όχι”, και όχι με την λήψη κάποιου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης, κειμένου ή τις ρύθμισης ενός ξεχωριστού κωδικού ασφαλείας.

 

Το setup είναι απλό: μόλις συνδεθείτε στο Gmail ή σε άλλα προϊόντα Google apps, μία ειδοποίηση Google Prompt στο κινητό σας, θα σας ρωτήσει αν θέλετε να εγκρίνετε ή να απορρίψετε την αίτηση σύνδεσης, ενώ θα προβάλει πληροφορίες σχετικά με το προφίλ, την τοποθεσία και την συσκευή από την οποία γίνεται προσπάθεια σύνδεσης στον λογαριασμό.

 

Και για να γίνουν ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα, το νέο αυτό χαρακτηριστικό είναι στην πραγματικότητα ενσωματωμένο στο Android, και στις υπηρεσίες Google Play και οι χρήστες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να εγκαταστήσουν την τελευταία έκδοση για να το εκμεταλλευτούν. Οι χρήστες iOS θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Google Search app από την άλλη.

 

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το νέο αυτό χαρακτηριστικό στην σελίδα My Account της Google, όπου θα βρίσκονται και οι άλλες, παλαιότερες μέθοδοι, αν τις προτιμάτε.

 

Link.png Site: Engadget