Τον περασμένο Νοέμβριο όπως έγινε γνωστό, ο browser Firefox αντικατέστησε την Google ως την εξ’ ορισμού μηχανή αναζήτησης με την Yahoo, τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μερίδιο της Yahoo στην αγορά μηχανών αναζήτησης αυξήθηκε και άγγιξε το 10,4% από το 8,6% που κατείχε τον περασμένο μήνα και το 7,4% που κατείχε πέρυσι σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων StatCounter.

 

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό της Yahoo τα τελευταία πέντε χρόνια και το χειρότερο της Google από το 2009. Το ποσοστό της Google έπεσε στο 75,2% από 77,3% τον περασμένο μήνα και από το 79,3% που κατείχε ένα χρόνο πριν. Η μηχανή αναζήτησης από την άλλη της Microsoft παρέμεινε στο 12,5%.

 

Ο CEO της StatCounter, Aodhan Cullen δήλωσε ότι “η κίνηση της Mozilla είχε άμεσο αντίκτυπο στην αναζήτηση στις ΗΠΑ”. “Το ερώτημα τώρα είναι αν οι χρήστες του Firefox θα επιστρέψουν στην Google”.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της StatCounter, ο Firefox είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής browser, μετά τον Google Chrome και τον Internet Explorer της Microsoft με ποσοστό λίγο πάνω από το 12% (χρήση στις ΗΠΑ για τον περασμένο Δεκέμβριο).

 

gallery_286955_1581_31687.png

 

Link.png Site: GSMArena