Η αναβάθμιση της εφαρμογής Hangouts για την πλατφόρμα του Android που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, φέρνει ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό, την συγχώνευση όλων των συζητήσεων από διαφορετικές υπηρεσίες, σε ένα μόνο μέρος.

Έτσι, με το σύστημα αυτό ο χρήστης μπορεί να δει σε μια οθόνη όλα τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει με κάποια άλλη επαφή, είτε είναι SMS είτε προέρχεται από το δίκτυο Google Talk/Hangouts. Παρόμοιο τρόπο ομαδικής κατηγοριοποίησης μηνυμάτων που προέρχονται από διαφορετικές υπηρεσίες, ακολουθεί η Apple με το iMessages αλλά και η Microsoft στα Windows Phone.

 

Κατά την αποστολή μηνύματος μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης πλέον μπορεί να επιλέξει πολύ πιο εύκολα αν θα στείλει το μήνυμα του μέσω SMS είτε μέσω Hangouts. Σε περίπτωση όμως που η αποστολή SMS είναι αδύνατη, δεν υπάρχει δυνατότητα για αυτόματη χρήση του Hangouts κάτι που θα πρέπει να γίνει από τον ίδιο το χρήστη.

 

Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, σε μια συζήτηση τα δικά σας μηνύματα ξεχωρίζουν από ένα πράσινο χρώμα όταν έχει χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία Hangouts ενώ διαθέτουν άσπρο background όταν έχουν σταλεί μέσω SMS. Τα μηνύματα που σας έχουν σταλεί μέσω SMS ξεχωρίζουν με την εμφάνιση της αντίστοιχης ένδειξης.

 

phone-01.jpgphone-04.jpg

 

Παράλληλα με τις αλλαγές στο Hangouts, η Google προσθέτει και widget για την κεντρική οθόνη ενώ κάνει πιο εύκολη την ανάγνωση της λίστας επαφών στο android smartphone οι οποίες χωρίζονται πλέον σε δύο κατηγορίες, στις τηλεφωνικές επαφές και στις επαφές του Hangouts.

 

Η έκδοση 2.1 του Hangouts που φέρνει όλες τις παραπάνω αλλαγές αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην εβδομάδα από το Play Store.

 

Link.png Site: Ανακοίνωση Google