Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheInformation.com, η Google επιθυμεί να σχεδιάσει δικά της chips για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android. Πρόκειται για την τακτική που ακολουθεί η Apple, η οποία σχεδιάζει τα chips και συνεργάζεται με εταιρίες όπως, λόγου χάρη, τη Samsung, για την κατασκευή τους.

Το ίδιο λοιπόν επιθυμεί να κάνει και η Google για το οικοσύστημα του Android. Ωστόσο, βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο, είναι να βρει μια εταιρία κατασκευής mobile επεξεργαστών (παραδείγματος χάρη την Qualcomm) για να συνεργαστούν.

 

Επίσης, φημολογείται ότι οι συζητήσεις περί σχεδιασμού chip ξεκίνησαν πρόσφατα και είχαν ως αφορμή την επιθυμία της εταιρίας να κατασκευάσει μια συσκευή, η οποία θα ενσωματώνει αποκλειστικά δικές της τεχνολογίες. Ως εκ τούτου, το θέμα επεκτάθηκε και στον σχεδιασμό SoC για smartphones.

 

Η πραγματοποίηση του εν λόγω εγχειρήματος ενδέχεται να έχει πολλά οφέλη για το Android, καθώς μελλοντικές εκδόσεις του θα μπορούσαν να διαθέτουν υποστήριξη για λειτουργίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, οι οποίες απαιτούν άριστη αλληλεπίδραση μεταξύ software και hardware.

 

Εντούτοις, η εύρεση συνεργάτη είναι δύσκολη, καθώς η Google χρειάζεται μια εταιρία η οποία θα μπορεί να κατασκευάσει chip υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα είναι κατάλληλο να ενσωματωθεί σε ναυαρχίδες.

 

Προς το παρόν, η Google δεν έχει προβεί σε δηλώσεις αναφορικά με τις εν λόγω φήμες.

 

Link.png Site: TheVerge