Ο σχεδιασμός της Google για την επέκταση του Google Now σε άλλες πλατφόρμες εκτός από αυτή του Android, ξεκινάει από σήμερα με την παρουσία του στο iPhone και στο iPad.

Το Google Now είναι ένας διαφορετικός τρόπος αναζήτησης από τον κλασσικό που έχουμε συνηθίσει με τη μηχανή της Google όπου οι εντολές δίνονται φωνητικά και μάλιστα χωρίς την ανάγκη αποστήθισης συγκεκριμένων εκφράσεων ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται υπό τη μορφή καρτελών.

 

Η υπηρεσία της Google παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Android 4.1 Jelly Bean και φήμες έκαναν λόγω για παρουσία του όχι μόνο στο iOS αλλά και στους Chrome browser και Chrome OS.

 

2013-04-29_1748.jpg

 

Στο iOS το Google Now κάνει την εμφάνιση του μέσα από την εφαρμογή αναζήτησης της Google αφού οι περιορισμοί της Apple δεν επιτρέπουν στη Google να το ενσωματώσει πιο στενά με την πλατφόρμα. Εμφανισιακά πάντως η υπηρεσία είναι ίδια με αυτή που έχουμε δει στο Android αν και στο iOS εμφανίζονται λιγότερες κάρτες αποτελεσμάτων.

 

Με το Google Now μπορείτε να ενημερωθείτε για τον καιρό που θα έχει σήμερα και τις επόμενες ημέρες, το επόμενο ραντεβού σας ή να καταχωρήσετε νέο με ελάχιστη πληκτρολόγηση, όπως ακριβώς και στο Siri της Apple.

 

 

Ενημέρωση: Για την ώρα, το Google Now δεν υποστηρίζει τη χώρα μας, εμφανίζοντας μήνυμα λάθους μόλις επιλέξετε τη σχετική λειτουργία μέσα από την εφαρμογή.

 

File.png Download: https://itunes.apple.com/us/app/google-search/id284815942?mt=8[/url]']iTunes - Google Search (με Google Now)