Μιλώντας στο Νταβός, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Google εξηγεί ότι οι ψηφιακές συνδέσεις και το Internet θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής τόσο ώστε να μην τα αντιλαμβανόμαστε.

Στην ομιλία του στο World Economic Forum στο Νταβός, στην Ελβετία, ο Eric Schmidt είπε χαρακτηριστικά: «To Internet θα εξαφανιστεί» χωρίς να εννοεί βεβαίως την καταστροφή του αλλά το ότι θα βρίσκεται τόσο βαθιά ενσωματωμένο στην ζωή και στην καθημερινότητα μας, και θα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που δεν θα το αντιλαμβανόμαστε.

 

Όσο αφορά στην εικόνα που έχει για τον μελλοντικό κόσμο; «Θα υπάρχουν τόσες πολλές διευθύνσεις IP… τόσες πολλές συσκευές, αισθητήρες, πράγματα που θα φοράτε, πράγματα που θα αλληλεπιδράτε, που δεν θα το αντιλαμβάνεστε καν» είπε. Και στην συνέχεια εξήγησε: «Θα αποτελεί μέρος της παρουσίας σας όπου και να πάτε. Φανταστείτε ότι βαδίζετε σε ένα δωμάτιο, και το δωμάτιο είναι δυναμικό. Και με την άδεια σας και όλα αυτά, αλληλεπιδράτε με όλα τα πράγματα που γίνονται σε αυτό το δωμάτιο».

 

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Συνέδριο στο Νταβός πάντως ακούστηκαν και διαφορετικές φωνές, όπως της καθηγήτριας της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Margo Seltzer. «Ζούμε σε μια κατάσταση επιτήρησης σήμερα” είπε. “Είμαστε στην αυγή της εποχής του γενετικού Μακαρθισμού».

 

Αυτή η τελευταία σκέψη προμηνύει έναν κόσμο, είπε, όπου μικροσκοπικά drones πετούν πάνω από τα κεφάλια σας στον αέρα, για να σας ελέγξουν για τον ιό της ευλογιάς ή κάποια άλλη ασθένεια. Εκ μέρους, ας πούμε, της ασφαλιστικής σας εταιρείας.

 

Πρόσφατα, η Microsoft παρουσίασε το HoloLens, που ουσιαστικά είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, όσο αφορά στο δυναμικό δωμάτιο. Οι περισσότεροι που είδαν την συσκευή, ενθουσιάστηκαν. Για τον Schmidt, η ιδέα του δυναμικού κόσμου αντιπροσωπεύει "ένα ιδιαίτερα προσωποποιημένο, interactive και πολύ, πολύ ενδιαφέροντα κόσμο".

 

Link.png Site: C|Net