Κατάλογος αλλαγών που διέρρευσε δημιουργεί υποψίες πως σύντομα θα κυκλοφορήσει και προηγμένη έκδοση, επί πληρωμή

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στο Χ, η Google σχεδιάζει να προχωρήσει σε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Bard, ενδεχομένως ακόμη και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Τα σχέδια αυτά, που πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, φαίνεται πως περιλαμβάνουν και τη μετονομασία του Bard σε Gemini. Μια τέτοια κίνηση θα ήταν μάλλον λογική, αν μη τι άλλο για να γίνουν απλούστερα τα πράγματα, καθώς η εταιρία παρουσίασε το νέο πολυτροπικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης με την επωνυμία Gemini στα τέλη του 2023, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη την ενσωμάτωσή του σε ορισμένα από τα προϊόντα της, μεταξύ αυτών και το Bard.

Ο κατάλογος αλλαγών που ανάρτησε ο Ντίλαν Ρούσελ, σχεδιαστής εφαρμογών για Android, φέρει ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την πληροφορία πως σε αυτή την ημερομηνία θα καταστεί διαθέσιμη και μια προηγμένη βαθμίδα, το Gemini Advanced, επί πληρωμή. Αναφέρεται επίσης στο έγγραφο ότι "σύντομα" θα είναι διαθέσιμη και η εφαρμογή Gemini για συσκευές με λειτουργικό Android.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο που διέρρευσε, το Gemini Advanced θα παρέχει στους χρήστες πρόσβαση στο μοντέλο Ultra 1.0 του Gemini, το οποίο "είναι πολύ πιο ικανό στο να εκτελεί ιδιαίτερα σύνθετα έργα, όπως δημιουργία κώδικα, λογικούς συνειρμούς, συμμόρφωση με σύνθετες οδηγίες και δημιουργική συνεργασία". Θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 150 χώρες και, σε πρώτο στάδιο, βελτιστοποιημένο για τα Αγγλικά. Ο κατάλογος με τις επικείμενες αλλαγές αναφέρει ότι, ταυτόχρονα με την εφαρμογή αυτών των αλλαγών, το Gemini θα επεκταθεί και στον Καναδά.

  • Like 4