Η Google ετοιμάζεται να προσθέσει στο Google Photos τη δυνατότητα δημιουργίας “cinematic” τρισδιάστατων φωτογραφιών με βάση 2D εικόνες.

Με τους χρήστες ανά τον κόσμο να έχουν αγκαλιάσει το εφέ με το οποίο οι 2D φωτογραφίες γίνονται τρισδιάστατες, η Google αποφάσισε να προσθέσει τη σχετική λειτουργία στο Google Photos. Η εταιρεία μάλιστα, όπως ανέφερε στο κείμενο που ανέβηκε στο blog της, "βάφτισε” τις εν λόγω εικόνες ως “cinematic photos”, εξηγώντας παράλληλα πώς ακριβώς θα μπορούν να τις απολαμβάνουν και να τις χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Πρόκειται λοιπόν για έναν νέο τύπο αρχείου εικόνας που θα δημιουργείται αυτόματα και θα εμφανίζεται στο τμήμα των recent highlights του χρήστη στο περιβάλλον της εφαρμογής Google Photos. Αποτελεί τη μία εκ των δύο προσθηκών στη λειτουργία Memories του app με τη δεύτερη να είναι η κατηγοριοποίηση των εικόνων βάσει προσώπων (έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να δει φωτογραφίες από σημαντικά πρόσωπα ή στιγμές/αντικείμενα της ζωής του όπως π.χ. ηλιοβασιλέματα).

E801_Photos_Memories_GIF_04_Comparison_v02_4.gif.27478ff6bb3c8bc2acb0a09381fe3a89.gif

Όσο για το πώς δημιουργούνται οι cinematic photos της Google, η τελευταία ανέφερε ότι χρησιμοποιείται μηχανική μάθηση (machine learning) για την πρόβλεψη του βάθους της εικόνας και τη δημιουργία μίας τρισδιάστατης αναπαράστασης της εκάστοτε σκηνής, ακόμα κι αν η αρχική εικόνα δεν περιλαμβάνει πληροφορίες που αφορούν το βάθος (είναι δηλαδή εξ ολοκλήρου 2D, χωρίς bokeh). Στην πορεία εξομοιώνεται η κίνηση μίας εικονικής κάμερας για τη δημιουργία ενός απαλού εφέ panning.

  • Like 1