Επίσημο έγινε πριν λίγο το Pixel 5, το νέο κορυφαίο smartphone της Google, με τις περισσότερες διαρροές που είχαν προηγηθεί, να επαληθεύονται.

Έτσι το Pixel 5 έρχεται με OLED οθόνη 6 ιντσών και ανάλυση 2340x1080 (αναλογία διαστάσεων 19.5:9), με τη Google να το τοποθετεί σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις της ανάμεσα στο Pixel 4 των 6,3 ιντσών και το Pixel 4 XL. Παρεμπιπτόντως, φέτος η Google δεν ανακοίνωσε κάποια XL έκδοση. Η οθόνη του Pixel 5 υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 90 Hz όπως ίσχυε και με τον προκάτοχό του. 

Σημαντική αλλαγή βρίσκουμε στο πίσω μέρος και αυτή δεν αφορά τον αριθμό των καμερών που παραμένουν δύο, με τη Google όμως να αντικαθιστά τον τηλεφακό με μία υπερευρυγώνια κάμερα στα 16 MP μετά και από τα αρκετά παράπονα κατόχων της προηγούμενης γενιάς. Η ανάλυση της κύριας κάμερας παραμένει στα 12,2 MP ενώ η selfie κάμερα έχει ανάλυση 8 MP.

Στο εσωτερικό υπάρχει το chipset Snapdragon 765G της Qualcomm με υποστήριξη 5G, 8 GB μνήμης και 128 GB διαθέσιμου χώρου, ένας συνδυασμός χαρακτηριστικών που δεν κατατάσσει τη συσκευή στις ναυαρχίδες. Πάντως η Google αναφέρει ότι η απόκριση είναι σε κορυφαία επίπεδα, με τη συσκευή να μπορεί να φέρει σε πέρας δύσκολες καταστάσεις όπως κατά τη χρήση με τη gaming streaming υπηρεσία Stadia της εταιρείας. Υποστηρίζει ακόμα ασύρματη φόρτιση, είναι αδιάβροχο ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4.000 mAh. 

Κυκλοφορεί παραδοσιακά στις ΗΠΑ και σε ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες από τον επόμενο μήνα με τιμή 699 δολάρια και σε δύο χρώματα. Στις χώρες αυτές δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα για ακόμα μια φορά.

  • Like 1
  • Haha 7