Με το τέλος του προγράμματος Glass Explorer, αρκετοί υπέθεσαν ότι η Google έβαζε στο ράφι παράλληλα όλα τα σχέδια της για την εμπορική κυκλοφορία των Google Glass, κάτι που δεν ισχύει όπως μας διαβεβαιώνει σήμερα ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, Eric Schmidt.

Με δηλώσεις του στην Wall Street Journal, o Schmidt διευκρινίζει ότι το μόνο που τερματίστηκε είναι το πρόγραμμα που απευθυνόταν σε προγραμματιστές προκειμένου να αναπτύξουν εφαρμογές για τη νέα αυτή πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας, με την εμπορική κυκλοφορία να αναμένεται ίσως και μέσα στο χρόνο.

 

Για το σκοπό αυτό η Google έχει τοποθετήσει υπεύθυνο τον Tony Fadell ο οποίος βρίσκεται πίσω από την εταιρεία Nest που πρόσφατα εξαγόρασε η Google, προκειμένου «το προϊόν να είναι έτοιμο για τους χρήστες». Ο πήχης για τη Google πάντως τίθεται ψηλά αφού για τον Schmidt «η Google έχει συνηθίσει να παίρνει ρίσκα και η το Google Glass παραμένει μια μεγάλη και σημαντική πλατφόρμα για την εταιρεία».

 

Πάντως ως σχέδιο, η Google πιστεύει ότι όπως και τα αυτόνομα οχήματα που αναπτύσσει, έτσι και τα Google Glass έχουν αρκετό μέλλον μπροστά τους και ίσως πάρει αρκετά χρόνια πριν δούμε όλες τους τις δυνατότητες. Παλαιότερες φήμες αναφέρουν ότι η πρώτη εμπορική έκδοση θα είναι αρκετά φθηνότερη από την τιμή των $1500 της έκδοσης Glass Explorer, με την Intel να αναλαμβάνει το hardware, πιθανότατα με το σύστημα Curie το οποίο έχει μέγεθος κουμπιού και ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στη CES 2015.

 

Περισσότερα γύρω από το μέλλον του προγράμματος Google Glass ίσως μάθουμε τον προσεχή Μάιο στο συνέδριο Google I/O το οποίο θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Μαΐου και το οποίο απευθύνεται σε προγραμματιστές.

 

Link.png Site: Wall Street Journal