Για ακόμη μία φορά διαρρέουν φωτογραφίες επερχόμενων συσκευών της Google αρκετό καιρό πριν πραγματοποιηθεί το συνέδριο Google I/O.

Κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν για το επόμενο συνέδριο φωτογραφίες προγραμματιστών της Google (το Google I/O 2023 έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαΐου) και ήδη έχουμε μία πρώτη εικόνα της ενδεχομένως σπουδαιότερης συσκευής που θα παρουσιαστεί, το Google Pixel Fold, χάρη σε ορισμένες φωτογραφίες -και βίντεο- που διέρρευσαν.

Την Παρασκευή, ο γνωστός leaker @evleaks (Evan Blass) μοιράστηκε με την ιστοσελίδα The Verge τις πρώτες υψηλής ανάλυσης εικόνες από την επερχόμενη μεγάλη συσκευή της Google, Pixel Fold, η οποία όπως μπορείτε να καταλάβετε και από την ονομασία διαθέτει δύο οθόνες, με την εσωτερική να είναι αναδιπλούμενη (στα πρότυπα της σειράς Galaxy Z Fold αν και η συσκευή της Google δεν είναι τόσο μακρόστενη).

Pixel Fold_1.jpg

Σύμφωνα με τον @evleaks, η συσκευή έχει διαστάσεις 139,7 x 79,5 x 12,1 χιλ. όταν είναι διπλωμένη και 139,7 x 158,7 x 5,8 χιλ. σε πλήρη έκταση ενώ το βάρος της είναι 283 γρ.  

Pixel Fold_2.jpg

Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 9,5MP dual-pixel με εικονοστοιχεία μεγέθους 1,22μm, 84° FoV και διάφραγμα φακού f:/2.2 ενώ η εσωτερική κάμερα για selfies βασίζεται σε αισθητήρα 8MP με εικονοστοιχεία μεγέθους 1,12μm και σύστημα φακού με 84° FoV και διάφραγμα f:/2.0. Ο leaker επίσης έκανε γνωστό ότι το Google Pixel Fold θα διαθέτει USB Type-C (USB 3.2 Gen.2), πιστοποίηση IPX8 όσον αφορά την αντοχή του στη σκόνη και στο νερό και ότι θα κυκλοφορήσει στους χρωματισμούς Obsidian και Porcelain.

Pixel Fold_4.png

Εκτός από το Pixel Fold, που φημολογείται ότι διαθέτει εξωτερική οθόνη 5,8 ιντσών και εσωτερική, αναδιπλούμενη οθόνη 7,6 ιντσών, ο @evleaks έδωσε στη δημοσιότητα και μία φωτογραφία του Pixel 7a σε χρώμα «coral».

Pixel 7a Coral.jpg

Πέρα ωστόσο από τις φωτογραφίες του @evleaks για τα Pixel Fold και Pixel 7a και το βίντεο που μοιράστηκε η developer Kuba Wojciechowski είχαμε και άλλες «διαρροές», όπως του Pixel Tablet που έκανε πρόσφατα την εμφάνιση του στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας (Milan Design Week) σε έναν εκθεσιακό χώρο που είχε επιμεληθεί ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής Lachlan Turczan για την Google με την ονομασία «Shaped by Water». Στα μικρής διάρκειας βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Instagram βλέπουμε το Pixel Tablet μαζί με άλλες «Made by Google» συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του Pixel Watch.