Η Google ετοιμάζει να ξεκινήσει μία νέα υπηρεσία η οποία θα δίνει στους χρήστες δωρεάν χώρο αποθήκευσης στο διαδίκτυο και πολλοί υποθέτουν ότι αυτό θα γίνει σύντομα και θα ονομάζεται GDisk.

 

Στο παρελθόν υπήρχαν εφαρμογές που εκμεταλλευόντουσαν τις δυνατότητες του Gmail αλλά και τον μεγάλο χώρο που προσέφερε και σου έδιναν τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις αρχεία στο Gmail όπως όταν τα αποθηκεύεις στο δίσκο σου. Το Google Picasa επίσης επιτρέπει να σε κάθε χρήστη να ανεβάσει φωτογραφίες μέχρι 1GB.

 

Η Google θέλει να πάρει αυτήν την ιδέα και να την μετατρέψει σε μία νέα υπηρεσία με πολλές δυνατότητες αλλά και ανεξάρτητη από το Gmail.

 

Η Google δεν έχει ανακοινώσει πόσο χώρο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο κάθε χρήστης αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα είναι περισσότερα από τα 5GB που προσφέρει το Gmail. Έχει ανακοινωθεί ότι επιπλέον χώρος θα μπορεί να υπάρξει με μία μικρή αμοιβή.

 

Αυτή η κίνηση μπορεί να είναι ακριβή για την Google καθώς θα χρειαστεί περεταίρω εξοπλισμό και αποθηκευτικό χώρο αλλά είναι και λογική. Και αυτό γιατί όσο περισσότερες πληροφορίες αποθηκεύουν οι χρήστες στην Google τόσο περισσότερο θα χρησιμοποιούν και τις υπηρεσίες της.

 

Source.png Πηγή: digitalnews.gr

Source.png Πηγή: Αρχική πηγή