Το Google Calendar εγκαινίασε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους freelancers ή στους ελεύθερους επαγγελματίες να επιτρέπουν στους πελάτες τους να κλείνουν ραντεβού επί πληρωμή.

Η νέα λειτουργία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για άτομα όπως θεραπευτές ή εκπαιδευτικούς που παρέχουν υπηρεσίες βάσει χρόνου.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Stripe για τη δυνατότητα αυτή, οπότε οι χρήστες θα πρέπει να συνδέσουν το λογαριασμό τους στο Stripe με το Google Calendar για να αρχίσουν να δέχονται πληρωμές. Οι μεμονωμένοι χρήστες ή οι διαχειριστές ενός Workspace λογαριασμού θα μπορούν να διαμορφώνουν τις δικές τους πολιτικές ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων, αλλά η Google δεν θα έχει κανένα ρόλο σε αυτή τη διαδικασία.

image.png.5ad8ba6488e70698dd6421db11b6d251.png

Η Google διευκρίνισε επίσης ότι δεν χρεώνει τέλη πλατφόρμας. Επιπλέον, η εταιρεία δεν αποθηκεύει ούτε επεξεργάζεται πληροφορίες πληρωμής και όλος αυτός ο φόρτος εργασίας διεκπεραιώνεται από την Stripe προς το παρόν.

"Η απαίτηση πληρωμής εκ των προτέρων μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων να μειώσουν τις μη εμφανίσεις των πελατών τους και να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχείρησή τους. Επιπλέον, αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε το χρόνο και τις πληρωμές σας με απλό και απρόσκοπτο τρόπο", αναφέρει η Google σε ανάρτηση στο blog της.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η νέα λειτουργία επεκτείνεται σε άτομα που έχουν εγγραφεί στα πακέτα Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Education Plus, την έκδοση Teaching and Learning Upgrade, Nonprofits και Workspace Individual τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή διαχείρισης χρονοδιαγραμμάτων Calendly προσφέρει μια παρόμοια λειτουργία πληρωμένων συναντήσεων μέσω των ενσωματώσεων Stripe και PayPal.

google.gif.d6f53b411bf7aafca74f9b3f27b6652c.gif

Την περασμένη εβδομάδα, η Google παρουσίασε επίσης μια νέα λειτουργία για όσους έχουν επιλέξει την υβριδική εργασία οι οποίο μπορούν να δηλώνουν τις τοποθεσίες εργασίας τους - όπως το Γραφείο ή το Σπίτι - κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βοηθήσουν άλλους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν μια κατάλληλη ώρα για μια συνάντηση.

  • Like 5