Χωρίς κάποια ανακοίνωση νέας έκδοσης του Android εκτός από το στατιστικό στοιχείο της εκρηκτικής του ανόδου με 900 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις συσκευών από το 1 εκατομμύριο μόλις το 2010, η Google προχώρησε στα αποκαλυπτήρια 2 υπηρεσιών που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη πιο δημοφιλή mobile πλατφόρμα.

Με την τεράστια ονομασία Google Play Music All Access, η Google παρουσίασε τη δική της streaming υπηρεσία μουσικής, η οποία προστίθεται σε άλλες παρόμοιες όπως το Spotify, το Pandora, το Last FM αλλά και το Deezer το οποίο είναι και το μοναδικό που υποστηρίζει τη χώρα μας.

 

Παρέχοντας προσωποποιημένες προτάσεις με βάση τη μουσική που ακούτε μέσα από μια βάση εκατομμυρίων τραγουδιών, η υπηρεσία δημιουργεί το "δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό" ενώ πάντα μπορείτε να βρείτε και να ακούσετε το τραγούδι που σας ενδιαφέρει φτάνει να γίνεται συνδρομητής.

 

Play+Music+-+Listen+Now+-+Nexus+4.png

 

 

Η υπηρεσία ξεκινάει από σήμερα τη λειτουργία της από την Αμερική και με συνδρομή $9.99 το μήνα. Τις επόμενες εβδομάδες θα επεκταθεί και σε πολλές άλλες χώρες αν και παραμένει θολό το ενδεχόμενο να τη δούμε και στη χώρα μας.

 

Με την Google Play Game Services, το Android θα διαθέτει πλέον τη δική του υπηρεσία Multiplayer Gaming στα πρότυπα του Xbox Live της Microsoft και του Game Center της Apple, η οποία δίνει διάφορες δυνατότητες σε όσους παίζουν παιχνίδια στη συσκευή τους και βέβαια σε όσους τα δημιουργούν.

 

Από τις πιο σημαντικές είναι η αποθήκευση δεδομένων της εξέλιξης του παιχνιδιού στο cloud για να μπορεί ο gamer να συνεχίσει το παιχνίδι του από το smartphone στο tablet του ή και το αντίστροφο. Ακόμα περιλαμβάνονται τα γνωστά βραβεία (achievements) και leaderboards όπως στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Microsoft και Apple καθώς και η δυνατότητα εύκολης εύρεσης φίλων για συμμετοχή σε ένα παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τις επαφές που έχετε στο Google Plus.