Παλαιότερα, είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι η Google ετοιμάζει δύο νέα mid-range smartphones για την οικογένεια προϊόντων Pixel, και πρόσφατα νέα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια τις επιβεβαιώνουν.

Πρόσφατα, ένας χρήστης του Reddit, ανακάλυψε δύο νέα προφίλ συσκευών με τις κωδικές ονομασίες «Bonito» και «Sargo» στην Google Play Console, δηλαδή στο λογισμικό που επιτρέπει στους Android app developers να διαχειρίζονται τις εφαρμογές που υποβάλλουν στο mobile marketplace της Google.

Δεν είναι λίγοι λοιπόν εκείνοι που πιστεύουν ότι οι κωδικές ονομασίες «Bonito» και «Sargo» αφορούν στις δύο νέες mid-range συσκευές Pixel 3 της Google. Οι δύο συσκευές μάλιστα έχουν καταχωρηθεί ως «midyear experiences», κάτι που ενδεχομένως να σημαίνει ότι η Google πρόκειται να τους παρουσιάσει σχετικά σύντομα, ενδεχομένως στο συνέδριο Google I/O στις αρχές Μαΐου. Είναι πολύ πιθανό οι Google επίσης να αποφάσισε να προχωρήσει σε εξαμηνιαίο κύκλο παρουσίασης των νέων της φορητών συσκευών από τον ετήσιο που είχε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, και οι δύο νέες συσκευές που φημολογείται ότι θα έχουν τις ονομασίες Pixel 3a και Pixel 3a XL θα έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά θα διαφέρουν στον τομέα της οθόνης –και επομένως στις διαστάσεις. To «Bonito» θα διαθέτει οθόνη ανάλυσης 2160 x 1080 pixels (400ppi) και το «Sargo» θα διαθέτει οθόνη ανάλυσης 2220 x 1080 pixels (440ppi) και θα τρέχουν Android 9.0 Pie. Όσον αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, φημολογείται ότι και οι δύο συσκευές θα διαθέτουν οθόνη τεχνολογίας OLED και κύρια κάμερα 12 Megapixels και θα βασίζονται στο Qualcomm Snapdragon 670 SoC. Η μπαταρία τουλάχιστον στην μία περίπτωση θα έχει χωρητικότητα 3000mAh. Όσον αφορά στο Pixel 4, αναμένεται να παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

The Verge