Η Google έχει ξεκινήσει τη διάθεση μιας νέας αναβάθμισης στη μηχανή αναζήτησής της, με στόχο να προσφέρει περισσότερες επιλογές στον χρήστη εμφανίζοντας διαφορετικές ιστοσελίδες στη σελίδα αποτελεσμάτων.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι πιθανότητες ο χρήστης να δει σε μια αναζήτησή του αποτελέσματα από την ίδια ιστοσελίδα δύο ή περισσότερες φορές, είναι εξαιρετικά μικρή. Μόνη εξαίρεση θα ισχύει όταν οι αλγόριθμοι της εταιρείας αποφασίσουν ότι και οι δύο σύνδεσμοι της ίδιας ιστοσελίδας είναι απόλυτα σχετικοί με τη συγκεκριμένη αναζήτηση του χρήστη.

Η  αλλαγή ισχύει σε επίπεδο domain κάτι που σημαίνει ότι τα subdomains και τα root domains θα θεωρούνται ως η ίδια ιστοσελίδα. Η Google θα εξακολουθήσει να εμφανίζει τα κορυφαία δύο αποτελέσματα από αυτά και ο μόνος τρόπος να τα θεωρεί ξεχωριστές ιστοσελίδες είναι μόνο αν βρίσκει πολλές σχετικές ιστοσελίδες για την αναζήτησή σας. Όπως έχουν αναφέρει αρκετοί στο Twitter, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι χρήστες δεν βλέπουν την αλλαγή στα αποτελέσματα αναζητήσεών τους αφού εξακολουθούν να εμφανίζονται πολλές φορές αρκετά αποτελέσματα από το ίδιο domain. Στέλεχος της Google ανέφερε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω στο θέμα και θα συνεχίσει να εργάζεται για τη βελτίωσή του με την πάροδο του χρόνου.

Engadget

  • Like 4
  • Thanks 1