Η Google εγκαινιάζει μια νέα προσπάθεια με την ονομασία "Simplicity Sprint" σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την αποδοτικότητα των εργαζομένων της κατά τη διάρκεια ενός αβέβαιου οικονομικού περιβάλλοντος.

Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google είχε την περασμένη Τετάρτη την τακτική γενική συνέλευση της και σύμφωνα με μερικές μαρτυρίες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα χαρακτηρίζονταν από τον τόνο του επείγοντος. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις απολύσεις ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, ζήτησε από τους εργαζόμενους να συνεισφέρουν, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σχετικά εσωτερικά έγγραφα που έφερε στο φως το CNBC. «Η παραγωγικότητα της Google ως εταιρεία δεν είναι εκεί που πρέπει να είναι ακόμη και με το προσωπικό που διαθέτει» δήλωσε ο CEO της Google Sundar Pichai στους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ζήτησε από τους εργαζόμενους να βοηθήσουν «να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα που θα είναι περισσότερο εστιασμένη στην αποστολή, περισσότερο εστιασμένη στα προϊόντα μας, περισσότερο εστιασμένη στον πελάτη. Θα πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τους αντιπερισπασμούς και να ανεβάσουμε πραγματικά τον πήχη τόσο στην βελτίωση των προϊόντων όσο και στην παραγωγικότητα».

Για το σκοπό αυτό, ο Pichai παρουσίασε την πρωτοβουλία "Simplicity Sprint" για την άντληση ιδεών από τους εργαζομένους για την ταχύτερη ανάπτυξη προϊόντων. Ο όρος "σπριντ" χρησιμοποιείται συχνά στην ανάπτυξη λογισμικού και από τεχνολογικές νεοσύστατες επιχειρήσεις για να υποδηλώσει σύντομες, εστιασμένες ενέργειες προς έναν κοινό στόχο. Ο Pichai δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία δίνει το λόγο στους υπαλλήλους για να μοιραστούν τις ιδέες τους μέχρι τις 15 Αυγούστου μέσω μιας εσωτερικής έρευνας που ζητάει επιπλέον την άδεια η διοίκηση να επικοινωνήσει με τον υπάλληλο αν έχει περαιτέρω ερωτήσεις για την ιδέα του.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της εταιρείας να «επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα πιο γρήγορα», δήλωσε ο Pichai κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Η έρευνα, την οποία είδε το CNBC, δείχνει ότι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για περικοπές σε ορισμένους τομείς. Μερικά παραδείγματα από τις ερωτήσεις της έρευνας είναι «Θα σας βοηθούσε να εργαστείτε με μεγαλύτερη σαφήνεια και αποτελεσματικότητα για να εξυπηρετήσετε τους χρήστες και τους πελάτες μας; Πού θα πρέπει να αφαιρέσουμε τυχόν προβληματικές διαδικασίες για να φτάσουμε ταχύτερα σε καλύτερα αποτελέσματα; Πώς μπορούμε να εξαλείψουμε τη σπατάλη και να παραμείνουμε με πνεύμα enterpreneur και εστιασμένοι καθώς αναπτυσσόμαστε;"

Το αίτημα έρχεται επίσης καθώς η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ εργαζομένων και στελεχών μετά την ετήσια έρευνα "Googlegeist" που έδειξε ότι οι εργαζόμενοι έδωσαν στην εταιρεία ιδιαίτερα κακούς βαθμούς για τις αμοιβές, τις προαγωγές και την εκτέλεση του πλάνου της.

  • Like 2
  • Haha 13
  • Sad 2