Η Google προχωράει στον εμπλουτισμό της web έκδοσης των Google Maps για την πλατφόρμα iOS με το Street View ύστερα από την απόφαση της Apple να αντικαταστήσει την εφαρμογή χαρτών της Google με μία δική της.

Οι κάτοχοι iPhone, iPad και iPod Touch μπορούν να έχουν πρόσβαση στους χάρτες της Google όπως πάντα μέσω του browser αφού για την ώρα η εταιρεία δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια εφαρμογή στο App Store.

 

Από σήμερα όσοι επισκεφθούν την διεύθυνση maps.google.com μέσα από κάποια iOS συσκευή θα ανακαλύψουν την προσθήκη της λειτουργίας Street View που επιτρέπει την εμφάνιση πανοραμικών φωτογραφιών 360 μοιρών μέσα από δρόμους μεγάλων πόλεων ανά το κόσμο. Στις πόλεις αυτές περιλαμβάνονται η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και πολλές άλλες ακόμη που μπορείτε να δείτε σε αυτή τη λίστα.

 

photo41012113322.jpg

 

Για την Αθήνα αν και τα γνωστά αυτοκίνητα του Street View έκαναν την εμφάνιση τους πριν περισσότερα από 3.5 χρόνια, εντούτοις προσέκρουσαν στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων η οποία δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα τη συγκατάθεση της στο να προστεθεί η πόλη στις χώρες του Street View.