Οι αλλαγές στο UI της εφαρμογής αλλά και το σύστημα προτάσεων θα βελτιώσουν την εμπειρία προβολής των χρηστών.

Μετά την ενημέρωση του Android TV την περασμένη εβδομάδα, η Google επικεντρώνεται τώρα στο Google TV. Μια νέα ενημέρωση στο Google TV που διατίθεται στους χρήστες αυτήν την εβδομάδα, φέρνει υποστήριξη για περισσότερες υπηρεσίες streaming, ζωντανά τηλεοπτικά κανάλια και πολλά άλλα.

Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι το ανανεωμένο UI της εφαρμογής. Η Google έχει επανασχεδιάσει την καρτέλα For You, προσθέτοντας αφίσες ταινιών και τηλεοπτικών σειρών στο επάνω μέρος της σελίδας. Οι χρήστες μπορούν ακόμη να περιηγηθούν στις κορυφαίες επιλογές, αλλά πλέον αυτές είναι ορατές κάτω το πλαίσιο με τις αφίσεις. Επιπλέον, οι βαθμολογίες του Rotten Tomatoes, εμφανίζονται τώρα κάτω από κάθε αφίσα. Η Google πιστεύει ότι αυτό θα κάνει την ανακάλυψη περιεχομένου λίγο πιο εύκολη εντός της εφαρμογής.

image.png.0c804c18f6c9a396e9b9b46eaf3b3e76.png

Η Google ανέφερε στο σχετικό δελτίο τύπου:

Εάν βρείτε κάτι που έχετε ήδη παρακολουθήσει, μπορείτε μέσα από τη σελίδα πληροφοριών της σειράς ή ταινίας, να το επισημάνετε ως «watched» για να λάβετε ενημερωμένες προτάσεις στην καρτέλα For You.

Στην εφαρμογή πλέον θα εμφανίζονται περισσότερες σειρές εξατομικευμένων προτάσεων. Αυτό θα καλύψει επίσης τα πιο συγκεκριμένα ενδιαφέροντα των χρηστών, όπως «θρίλερ επιστημονικής φαντασίας» ή «τι να παρακολουθήσω αν μου αρέσουν τα καλοκαιρινά blockbuster». Η αλλαγή θα κάνει το Google TV να μοιάζει λίγο περισσότερο με το Netflix κι άλλες streaming πλατφόρμες.

Τέλος, το Google TV προσθέτει περισσότερες streaming υπηρεσίες στην πλατφόρμα που αφορούν κυρίως τα παιδιά. Η Google θα προσθέσει τα Cartoon Network, Discovery Plus, Viki, PBS Kids και Boomerang. Επιπλέον, θα εμφανίζονται ζωντανά τηλεοπτικά κανάλια από το YouTube TV, το Philo και το Fubo TV. Αυτά θα ενταχθούν στην προσφορά των 30 καναλιών και υπηρεσιών του Google TV.