Η Google ενδέχεται να επιδιώκει την επιστροφή του Google Wallet με κάποια ενδεχομένως άλλη μορφή μετά την ενσωμάτωση του app στο Google Pay.

Σύμφωνα με τον Mishaal Rahman, η εταιρεία βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης ενός interface μεταξύ του Wallet και των υπηρεσιών Google Pay, που θα λειτουργεί ως ένα ψηφιακό πορτοφόλι για την πρόσβαση και διαχείριση των καρτών επιβίβασης (σε μεταφορικά μέσα), των εισιτηρίων ή άλλων πάσων, καρτών μέλους, καρτών προνομίων  κ.ά. Επί του παρόντος, η διαχείριση των περισσοτέρων από τα παραπάνω γίνεται μέσω του Google Pay ωστόσο το πιθανότερο είναι να μπορείτε να εισέρχεστε στο περιβάλλον χρήσης του Wallet εντός του Google Pay app, του οποίου ο ρόλος θα εξακολουθήσει να είναι η διαχείριση των ανέπαφων πληρωμών. Όπως λέει ο Mishaal Rah+man, οι κάρτες που βρίσκονται στο Wallet θα είναι προσβάσιμες και από αλλά, καθώς όσα στιγμιότυπα οθόνης έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν έναν σύνδεσμο που λέει «μάθετε πως θα εμφανίζονται οι κάρτες προνομίων σας στις άλλες υπηρεσίες της Google».

Το Google Wallet ξεκίνησε ως μία εφαρμογή πληρωμών (μέσω NFC) το 2011 εξυπηρετώντας αρχικά κυρίως ως χώρος αποθήκευσης καρτών πληρωμών σε ψηφιακή μορφή. Στη συνέχεια, εξελίχθηκε σε μία ψηφιακή (και κάποιες φορές φυσική) υπηρεσία πληρωμών για να αποτελέσει κατά κάποιο τρόπο ένας αξιόλογος ανταγωνιστής του Venmo προτού ενσωματωθεί με την υπηρεσία Android Pay το 2018 για τη δημιουργία του Google Pay. Έκτοτε το app έχει πλήρως ανανεωθεί και έχει μετατραπεί σε πολλά περισσότερα πράγματα από μία εφαρμογή για την αποστολή χρημάτων στους φίλους σας ή για την αποθήκευση ψηφιακών καρτών.

Η συγκεκριμένη μετάβαση προκάλεσε σύγχυση σε πολλούς χρήστες ενώ το γεγονός ότι το Google Pay εξακολουθεί να προσπαθεί να διαχειριστεί οτιδήποτε σχετίζεται με πληρωμές μάλλον δεν βοηθά την κατάσταση (η Google σχεδίαζε ακόμη και να ξεκινήσει μια τραπεζική υπηρεσία για το Google Pay αλλά αργότερα εγκατέλειψε την ανάπτυξη του πρότζεκτ). Αν η Google επαναφέρει το Wallet ως μία ξεχωριστή τοποθεσία για τη διαχείριση των καρτών σας, θα μπορούσε να βοηθήσει την γενικότερη εμπειρία χρήσης, καθώς το Google Pay θα σχετίζεται αποκλειστικά με τις πληρωμές σε καταστήματα ή στις αποστολές χρημάτων σε φίλους.   

 

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 5