Η Google ανακοίνωσε σήμερα μια ενημερωμένη έκδοση του Google Wallet, του ψηφιακού της πορτοφολιού, με νέα χαρακτηριστικά, όπως την πολύ χρήσιμη δυνατότητα μετατροπής εικόνων σε κάρτες αλλά και ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας κατά την αποθήκευση καρτών που αφορούν την υγεία.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να σαρώνουν με γρήγορο τρόπο κάρτες επιβράβευσης και κωδικούς QR που βρίσκουμε συνήθως σε κάρτες γυμναστηρίων, σούπερ μάρκετ και αλλού, και να τα αποθηκεύουν απευθείας στο Google Wallet. Η λειτουργία υποστηρίζει επίσης τη σάρωση αυτών των κωδικών από μια υπάρχουσα εικόνα ενός κωδικού QR ή ενός ψηφιακού εισιτηρίου στάθμευσης.

Η Google συνεργάζεται επίσης με την ασφαλιστική εταιρεία Humana για να βοηθήσει τους πελάτες να αποθηκεύσουν μια ψηφιακή έκδοση της ασφαλιστικής τους κάρτας στο Google Wallet. Επιπλέον, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούν να αποθηκεύουν τον αριθμό εθνικής ασφάλισης στην εφαρμογή Wallet χρησιμοποιώντας την εφαρμογή HMRC. Οι συγκεκριμένες κάρτες υγείας θα αποθηκεύονται με μια ειδική ετικέτα που ονομάζεται "Private Pass". Οι χρήστες θα χρειάζονται μια δεύτερη μορφή ελέγχου ταυτότητας, όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα ή έναν κωδικό PIN της συσκευής, για να έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Add_QR_code_barcode_pass_to_Wallet_via_image.gif.ae49f3aceea66ceb87b0c9910229a3a8.gif

Ο γίγαντας της αναζήτησης συνεργάζεται επίσης με την Vietnam Airlines και την Renfe (εθνική σιδηροδρομική εταιρεία της Ισπανίας). Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι που λαμβάνουν την επιβεβαίωση της κράτησής τους μέσω του Google Messages μπορούν να αποθηκεύσουν την κάρτα επιβίβασης απευθείας στο Google Wallet μέσω διασύνδεσης των δύο εφαρμογών. Επιπλέον, τα συστήματα κρατήσεων σε εστιατόρια όπως το TagMe θα μπορούν να στέλνουν στους χρήστες έτοιμο πάσο για προσθήκη στο Google Wallet.

Η Google εργάζεται για να φέρει στο Google Wallet εταιρικές κάρτες για πρόσβαση σε διάφορους χώρους ενός γραφείου. Η εταιρεία επεκτείνει επίσης τη χρήση της εφαρμογής για τα πάσο διέλευσης. Στη Γερμανία, οι χρήστες μπορούν πλέον να αποθηκεύουν εύκολα το Deutschlandticket τους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η εταιρεία λάνσαρε για πρώτη φορά το Google Wallet στο Google I/O πέρυσι για να επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν διαφορετικές κάρτες σε περισσότερες από 40 χώρες. Έκτοτε, έχει επεκτείνει την πρόσβαση της εφαρμογής σε 20 ακόμη αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

  • Like 3