Ο γίγαντας του Internet άλλαξε πρόσφατα την ονομασία του Hangouts Meet σε Google Meet και επιβεβαίωσε ότι η παλαιότερη ονομασία αποσύρθηκε.

Η εταιρεία μάλιστα άλλαξε και την ονομασία Hangouts Chat σε Google Chat. Δεν είναι μυστικό ότι το Hangouts δεν είχε και την καλύτερη φήμη, και για πολλούς ήταν η επιτομή μίας μάλλον μπερδεμένης στρατηγικής της εταιρείας όσον αφορά τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων/ τηλεδιάσκεψης που συμπεριλάμβανε το Allo και άλλες αποτυχημένες υπηρεσίες και εφαρμογές.

Από την άλλη, υπάρχει και το ζήτημα της δημόσιας εικόνας/ μάρκετινγκ. Βλέπετε δεν είναι και το πλέον εύκολο να προωθήσεις ή να πουλήσεις σε μία μεγάλη επιχείρηση ένα χαρακτηριστικό τηλεδιάσκεψης που έχει την ονομασία… Hangouts, επειδή δεν μοιάζει και ιδιαίτερα επαγγελματικό. Ενδεχομένως, η αλλαγή στην ονομασία να κάνει ορισμένους πελάτες της Google να πάρουν περισσότερο σοβαρά το Google Meet και να μην προτιμούν το Zoom ή άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Google_Meet_Security.max-1000x1000.jpg.png.24a93da7e8fb2c76e01db5ed133dfc40.png

Όπως αναφέραμε, πέρα από την αλλαγή στην ονομασία του Hangouts Meet που έγινε Google Meet, είχαμε και την αλλαγή στο Hangouts Chat που τώρα θα ονομάζεται Google Chat (δεν έχει σχέση με το παλαιό GChat). Τώρα, το μοναδικό πράγμα που συνεχίζει να ονομάζεται Hangouts είναι το app που απευθύνεται σε απλούς χρήστες (consumer-focused).   

Engadget