Η διάθεση της σκοτεινής λειτουργίας αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Μετά από αρκετό καιρό αναμονής και φημών, η Google θα ενεργοποιήσει επίσημα τη σκοτεινή λειτουργία στην αναζήτηση για desktop. Σύμφωνα με τη σχετική σελίδα υποστήριξης, η αλλαγή θα γίνεται από τις Ρυθμίσεις > Ρυθμίζεις Αναζήτησης > Εμφάνιση. Από εκεί, θα μπορείτε να επιλέξετε το λευκό θέμα, σκοτεινό ή την προεπιλογή συστήματος, που ακολουθεί τις ρυθμίσεις του συστήματος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η επιλογή Εμφάνιση, δεν είναι λάθος, καθώς η διάθεση θα γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Google αρκετό καιρό τώρα ετοίμαζε το λανσάρισμα της σκοτεινής λειτουργίας, με το The Verge να είχε πρόσβαση σε τυχαία άτομα του προσωπικού του από τον Φεβρουάριο. Και τώρα, η εταιρεία προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση.

Η ιστοσελίδα 9to5Google επίσης αναφέρει πως κάποιοι χρήστες έχουν την επιλογή να αλλάξουν την εμφάνιση μέσω ενός μικρού εικονιδίου ήλιου, ενώ άλλοι χρήστες μπορούν να αλλάξουν εμφάνιση από την mobile web εκδοχή. Για την ώρα, καμία από αυτές τις αλλαγές δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση της Google.

Φυσικά υπάρχουν και browser plug-ins που έκαναν την ίδια δουλειά, όπως και άλλες μηχανές αναζήτησης υποστηρίζουν τη σκοτεινή λειτουργία αρκετό καιρό τώρα. Επίσης αρκετές εφαρμογές της Google για Android και iOS υποστηρίζουν σκοτεινή λειτουργία αρκετό καιρό τώρα.

Παρόλα αυτά, η ανακοίνωση κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη, για όσους δεν ήθελαν να εγκαταστήσουν κάποιο plug-in ή να αλλάξουν μηχανή αναζήτησης, αποκλειστικά και μόνο για πρόσβαση στη σκοτεινή λειτουργία.

  • Thanks 1