Ενώ θα γίνουν βελτιώσεις και σε άλλες third-party εφαρμογές

Παρόλο που στο επίκεντρο των νέων το τελευταίο διάστημα είναι τα νέα smartwatches της Samsung με το επερχόμενο Wear OS 3, η Google προχώρησε σε ανακοίνωση πως συσκευές που τρέχουν Wear OS 2 δε θα παραμεληθούν. Η εταιρεία θα ενημερώσει τις Google Pay και Messages εφαρμογές της, ενώ αναμένονται ενημερώσεις και για άλλες εφαρμογές από τρίτες εταιρείες μαζί με το Wear OS 3, δίνοντας έναν λόγο στους κατόχους να αναμένουν επιπλέον λειτουργίες.

Αρχικά, το Google Pay θα υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές σε 16 νέες χώρες (Βέλγιο, Βραζιλία, Χιλή, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Χονγκ Κονγκ, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Σλοβακία, Σουηδία, Ταϊβάν, Ουκρανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), κάτι που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτό μέσω smartwatch.

Επίσης η Messages εφαρμογή για Wear OS θα φέρει βελτιώσεις απόδοσης, ώστε να γίνει πιο εύκολη η ομιλία χωρίς να απαιτείται η χρήση του κινητού. Τα μηνύματα θα συγχρονίζονται με το smartphone ώστε να γίνεται παράλληλη ενημέρωση και στις δύο συσκευές.

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως θα έρθουν νέες εμπειρίες σε εφαρμογές άλλων εταιρειών, όπως Calm, Komoot, Period Tracker, Sleep Cycle, Spotify και Strava. Η Google πρόσθεσε πως πολλές από αυτές τις εφαρμογές θα υποστηρίζουν τη νέα Tiles λειτουργία με μικροεφαρμογές, προσφέροντας γρήγορη πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες της εφαρμογής.

Φυσικά όλες αυτές οι λειτουργίες θα διατεθούν και στα επερχόμενα smartwatch με Wear OS 3, στο οποίο θα διατεθεί μια νέα YouTube Music εφαρμογή, όπως και μια επανασχεδιασμένη Google Maps εφαρμογή.