Νέα renders και σχεδιαστικές λεπτομέρειες για το φημολογούμενο εδώ και καιρό Google Pixel Fold εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των μεγεθών των οθονών που θα διαθέτει, των συνολικών διαστάσεων, καθώς και της αναμενόμενης ημερομηνίας κυκλοφορίας την προσεχή άνοιξη.

Σύμφωνα με το γνωστό λογαριασμό OnLeaks, οι φήμες των προηγουμένων ημερών που υποστήριζαν ότι το Google Pixel Fold θα υιοθετήσει ένα form factor παρόμοιο με το Oppo Find N, ήταν απολύτως σωστές. Το αναδιπλούμενο smartphone της Google θα διαθέτει εξωτερική οθόνη 5,79 ιντσών με hole-punch κάμερα ενώ η εσωτερική οθόνη των 7,69 ιντσών θα διαθέτει στα δεξιά της τη selfie κάμερα, τοποθετημένη στο πλαίσιο. Τα OLED πάνελ που κατασκευάζει η Samsung λέγεται ότι θα διαθέτουν ένα κάλυμμα από εξαιρετικά λεπτό γυαλί (UTG), το οποίο επίσης παρέχεται από τη Samsung και το οποίο τοποθετεί στα δικά της αναδιπλούμενα smartphones.

Οι δύο οθόνες λέγεται ότι είναι ενσωματωμένες σε ένα σώμα συσκευής με στρογγυλεμένες άκρες που έχει διαστάσεις 158,7 x 139,7 x 5,7 χιλιοστά όταν ξεδιπλώνεται. Αυτό το καθιστά οριακά φαρδύτερο από το Oppo Find N με περίπου το ίδιο ύψος, αλλά και ένα ελαφρώς πιο ογκώδες εξόγκωμα κάμερας με πάχος 8,3 χιλιοστά.

image.png.618f4d3cebf10ac030536e5a6aa2446c.png

Το εξόγκωμα της κάμερας στην πίσω πλευρά της οθόνης, θυμίζει το τελευταίο Pixel 7 smartphone της Google, και φιλοξενεί μια λωρίδα τριπλού φακού με φλας και μικρόφωνο, ενώ η SIM θύρα βρίσκεται στο κάτω άκρο της εξωτερικής οθόνης. Η θύρα USB-C βρίσκεται ακριβώς απέναντι όταν η οθόνη είναι διπλωμένη. Τα κουμπιά έντασης ήχου βρίσκονται στη δεξιά άκρη μαζί με ένα κουμπί λειτουργίας εξοπλισμένο με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτι που σημαίνει ότι η Google επιλέγει να μην τον ενσωματώσει στην οθόνη.

Προηγούμενες φήμες έχουν αναφέρει ότι το Pixel Fold θα ενσωματώνει τον επεξεργαστή  Tensor G2 της Google και θα διαθέτει τουλάχιστον 12 GB RAM. Το πιθανότερο είναι ότι θα τρέχει το Android 13. Η τιμή εκκίνησης αναμένεται να είναι στα 1.799 δολάρια, με διαθέσιμες επιλογές μαύρου και ασημί χρώματος όταν η συσκευή κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2023.

image.png.d80e6acff1be49a31d77e53c3037f7bf.png

Η αναδιπλούμενη συσκευή της Google φημολογείται εδώ και πολύ καιρό. Έγγραφα που διέρρευσαν το 2020 έδειχναν ότι η Google σχεδίαζε να κυκλοφορήσει ένα αναδιπλούμενο smartphone στα τέλη του 2021, αλλά αυτό δεν συνέβη. Η Google δεν ανέφερε καν τις αναδιπλούμενες συσκευές στο πρόσφατο συνέδριο προγραμματιστών I/O, αφήνοντας ορισμένους οπαδούς του Pixel να αναρωτιούνται αν τα σχέδια της εταιρείας για λανσάρισμα παρόμοιας συσκευής, αποτελούσαν παρελθόν.

  • Like 4
  • Confused 1