Λίγες ημέρες αφότου το CNBC ανέφερε ότι η Google σχεδιάζει να ανακοινώσει ένα αναδιπλούμενο Pixel smartphone στο συνέδριο Google I/O 2023, ένα υποτιθέμενο βίντεο της συσκευής άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο προγραμματιστής Kuba Wojciechowski μοιράστηκε όπως αναφέρει ένα μικρό βίντεο στο οποίο απεικονίζει - όπως λέει- το Pixel Fold. Ο Wojciechowski δήλωσε στο The Verge ότι το βίντεο έγινε λήψη πριν 1 μήνα χωρίς αυτό να παρουσιάζει κάποια χαρακτηριστικά που να προσδιορίζουν οριστικά το foldable smartphone ως ένα από τα Google. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Wojciechowski έχει αξιόπιστο ιστορικό από διάφορες διαρροές. 

Το Pixel Fold φέρεται ότι θα κοστίζει περίπου 1.700 δολάρια όταν κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Σύμφωνα με το CNBC, η συσκευή θα διαθέτει σχεδιασμό που μοιάζει με βιβλίο με εξωτερική οθόνη 5,8 ιντσών και αναδιπλούμενη οθόνη 7,6 ιντσών. Αν κάτι «ξενίζει» στο βίντεο είναι τα μεγάλα περιθώρια που φέρεται να διαθέτουν και οι δύο οθόνες της συσκευής. Λέγεται επίσης ότι θα διαθέτει τον "πιο ανθεκτικό μεντεσέ" από κάθε αναδιπλούμενο smartphone μέχρι σήμερα. Η μπαταρία του θα του δίνει αυτονομία έως και 72 ώρες μέσω της χρήσης της λειτουργίας "Extreme Battery Saver".

Ξεχωριστά, από το Pixel Fold, είδαμε και για πρώτη φορά το Pixel Tablet το οποίο έκανε επίσης μια πρόσφατη -ανεπίσημη- δημόσια εμφάνιση. Η συσκευή αποτελεί μέρος της παρουσίας "Shaped by Water" της Google στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου. Σε ένα βίντεο του Instagram που εντοπίστηκε από το 9to5Google, μπορείτε να δείτε τη συσκευή να εμφανίζεται μαζί με άλλες συσκευές Made by Google, συμπεριλαμβανομένου του Pixel Watch. Το βίντεο δεν αποκαλύπτει πολλά που δεν γνωρίζαμε ήδη για το Pixel Tablet.

Ο σχεδιασμός της συσκευής ευθυγραμμίζεται με αυτόν που παρουσίασε η Google στο I/O 2022 και ξανά το περασμένο φθινόπωρο. Αυτό που είναι νέο είναι ότι υπάρχει μια κοραλλί παραλλαγή, εκτός από τα χρώματα "Hazel" και "Snow" που μοιάζουν με το Pixel 7 Pro και τα οποία έχει παρουσιάσει η εταιρεία στο παρελθόν.

Η Google πιθανότατα θα έχει περισσότερες πληροφορίες να μοιραστεί τόσο για το Pixel Fold όσο και για το Tablet στις 10 Μαΐου.