Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας για τη Διαχείριση κωδικών πρόσβασης στον Chrome browser, η οποία αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους χρήστες να διατηρούν τους κωδικούς τους εγγενώς και να βασίζονται λιγότερο σε τρίτες εφαρμογές, όπως το 1Password, Bitwarden, Dashlane και LastPass.

Ενώ η ενημέρωση πρόκειται να περιλαμβάνει επτά νέα χαρακτηριστικά, η Google δίνει έμφαση σε 5 από αυτά. Το πρώτο χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι ένας αποκλειστικός χώρος διαχείρισης κωδικών πρόσβασης μέσα στο μενού του Chrome, όπου μπορείτε να βρείτε και άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των Check up και Settings. Η Google σημειώνει ότι αυτή η σχεδιαστική αλλαγή διευκολύνει την πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε μια συντόμευση για τη Διαχείριση κωδικών πρόσβασης Google στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας χωρίς να περάσετε από το μενού με τις τρεις τελείες στο Chrome.

Επίσης η νέα έκδοση υποστηρίζει πλέον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας στους υπολογιστές που υποστηρίζουν τη λειτουργία. Αυτό θα λειτουργούσε ως μια μορφή ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων σε περιπτώσεις όπου ο Chrome browser θα συμπλήρωνε αυτόματα έναν κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να επιλέξετε να επιβεβαιώσετε τον κωδικό πρόσβασής σας με δακτυλικό αποτύπωμα ή μέσω αναγνώρισης προσώπου.

image.png.7122e72b2fa1503d612d8b265db0f31b.png

Η λειτουργία σημειώσεων στη νέα έκδοση σας επιτρέπει να αποθηκεύετε πρόσθετες πληροφορίες στο password manager της Google που σχετίζονται με τον κωδικό πρόσβασής σας, όπως έναν αριθμό pin που θα πρέπει να θυμάστε για να. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του κλειδιού ενός ιστότοπου στον οποίο συνδέεστε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις σημειώσεις που έχετε για τη συγκεκριμένη σελίδα.

Για να έχετε όλους τους κωδικούς σας σε ένα μέρος στο Google Password Manager, η εταιρεία έχει καταστήσει απλή την εισαγωγή των δεδομένων σας από άλλους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Για να το κάνετε αυτό, αρκεί να εξάγετε τους κωδικούς σας σε μορφή .CSV και στη συνέχεια να τους εισαγάγετε στο νέο Chrome browser του υπολογιστή σας.

Επιπλέον, η Google φέρνει τη λειτουργία Password Checkup -η οποία υπάρχει ήδη σε desktop και Android- στο iOS για να βοηθήσει τους χρήστες iPhone να εντοπίζουν αδύναμους και επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης κατά τη χρήση του Chrome. Αυτή είναι μία από τις νέες λειτουργίες που δεν θα δούμε άμεσα, αλλά μάλλον τους επόμενους μήνες.

Η ενημέρωση της Google για το Chrome browser έρχεται λίγους μήνες αφότου η LastPass υπέστη μια νέα σημαντική παραβίαση ασφαλείας, την οποία απέκρυψε για πάνω από έξι μήνες. Παρόλο που το Chrome υποστηρίζει έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης εδώ και πολλά χρόνια, οι νεότερες αλλαγές ενδέχεται να το φέρουν στο επίπεδο των καλύτερων διαθέσιμων εφαρμογών διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

  • Like 4