Ήδη μήνυμα της Google ενημερώνει χρήστες συσκευών Android ότι το νέο δίκτυο εντοπισμού θα τεθεί σε εφαρμογή εντός των αμέσως επομένων ημερών.

Η ενεργοποίηση του πολυαναμενόμενου δικτύου Find My Device της Google βρίσκεται προ των πυλών. Σε email το οποίο εντόπισε το 9to5Google, η εταιρία ενημερώνει τους χρήστες πως θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα. Το νέο δίκτυο χρησιμοποιεί δεδομένα από εκατομμύρια άλλες συσκευές Android προκειμένου να εντοπίσει την τοποθεσία χαμένων κινητών και αξεσουάρ, αντίστοιχα με το σύστημα που εφαρμόζεται ήδη από την Apple και την Tile.

Το email αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο προκειμένου "να εντοπίζουν κάθε συμβατό Fast Pair αξεσουάρ που έχει αποσυνδεθεί από τη συσκευή" ή βρίσκεται εκτός σύνδεσης, όπως ακουστικά και trackers. Παράλληλα, οι χρήστες θα λαμβάνουν ενημέρωση στη συσκευή τους όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη και έχουν τη δυνατότητα αποσύνδεσης από το δίκτυο μέσω του Find My Device στο διαδίκτυο.

Η Google ανακοίνωσε αρχικά την επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Find My Device το 2023. Όμως, η ενεργοποίηση του βελτιωμένου δικτύου καθυστερούσε, καθώς η εταιρία περίμενε να κυκλοφορήσει η Apple ειδοποιήσεις για άγνωστο tracker για όλες τις συσκευές, όχι μόνο τα AirTags.

A series of screenshots showing an Android phone opting in to the new Find My Device network.

Από τη στιγμή που η Apple ετοιμάζεται να εφαρμόσει ευρύτερες λειτουργίες αποφυγής ανεπιθύμητης παρακολούθησης, μέσω του iOS 17.5, η ενεργοποίηση του δικτύου Find My Device της Google φαίνεται πως θα προχωρήσει άμεσα. Ήδη ορισμένοι χρήστες Android αρχίζουν να βλέπουν μια νέα ρύθμιση "Εντοπισμού offline συσκευών" μέσα από την τελευταία beta του Google Play Services, επομένως ίσως πολύ σύντομα να έχουμε και την επίσημη, πλήρη ενεργοποίηση της υπηρεσίας.

  • Like 4