Το Google Pixel 7 και η Pro έκδοσή του είναι από τα καλύτερα φωτογραφικά smartphones που μπορείτε να αγοράσετε σήμερα, σε όσες χώρες είναι διαθέσιμα,

Για το 2023, η εταιρεία εργάζεται πάνω στη σειρά Google Pixel 8 με σημαντικές αναβαθμίσεις στο κύριο σύστημα κάμερας. Ενώ τα μοντέλα απέχουν ακόμη μερικούς μήνες από την επίσημη κυκλοφορία τους, μια νέα διαρροή περιγράφει εκτενώς τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά της κάμερας των Pixels του 2023.

Με το Pixel 6 το 2021, η Google πέρασε στον αισθητήρα ISOCELL GN1 των 50MP για την κύρια κάμερα και συνέχισε με αυτόν για τη σειρά Pixel 7 του 2022. Αλλά για την επερχόμενη σειρά Pixel 8, η εταιρεία φέρεται να μεταβαίνει στο νεότερο αισθητήρα ISOCELL GN2 της Samsung, ο οποίος έχει κατά 35% μεγαλύτερο μέγεθος.

Η αλλαγή θα πρέπει να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της πρόσληψης φωτός, βοηθώντας έτσι την ποιότητα της φωτογραφίας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και το δυναμικό εύρος. Το πιο σημαντικό στοιχείο  είναι ότι ο αισθητήρας υποστηρίζει το Staggered HDR, το οποίο επιτρέπει στην κάμερα να λαμβάνει ταυτόχρονα μια λήψη μακράς και βραχείας έκθεσης, μειώνοντας το θόλωμα κίνησης και το ghosting. Οι φήμες για το Pixel 8 και την πιθανότητα να χρησιμοποιεί Staggered HDR, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2022.

Ενώ ο αισθητήρας ISOCELL GN3 και το Tensor G3 SoC υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο 8K, η Google είναι απίθανο να προσθέσει υποστήριξη γι' αυτή την ανάλυση στα Pixels του 2023 λόγω θερμικών περιορισμών.

image.png.80ea243fe466d322b313321fb5eec172.png

Αυτή δεν είναι η μόνη αναβάθμιση στο hardware της κάμερας που σχεδιάζει η Google για τη σειρά Pixel 8. Το επερχόμενο Pixel 8 Pro φέρεται να χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων τον αισθητήρα 64MP Sony IMX787 ως υπερευρυγώνια κάμερα, ο οποίος είναι περίπου διπλάσιος από τον 12MP ultrawide shooter του Pixel 7 Pro. Η πηγή του Android Authority που διαθέτει όλες τις πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το οπτικό πεδίο θα γίνει επίσης ευρύτερο σε 0,49x έναντι 0,56x προηγουμένως.

Η Google χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα της Sony στο Pixel 7a ως κύρια κάμερα. Τα Pixel smartphones υστερούσαν πάντα σε σχέση με τα καλύτερα τηλέφωνα Android στον τομέα της υπερευρυγώνιας φωτογραφίας. Η μετάβαση σε έναν αισθητά μεγαλύτερο αισθητήρα στο Pixel 8 Pro αναμένεται να το αλλάξει αυτό. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι η Google ενδέχεται να εγκαταλείψει τις δυνατότητες μακροφωτογράφισης της ultrawide κάμερας, που διέθετε το Pixel 7 Pro, κάτι που για την ώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Κατά τα φαινόμενα, το απλό Pixel 8 δεν θα χρησιμοποιεί την ίδια ultrawide κάμερα, αν και φέρεται να δέχεται και αυτό μια μικρή αναβάθμιση. Ενώ θα διατηρήσει τον αισθητήρα Sony IMX386 των 12MP του Pixel 7 και το οπτικό του πεδίο θα επεκταθεί στα 0,55x (έναντι 0,67x).

Όσο για το τηλεφακό 5x και τον selfie shooter των 11MP, θα παραμείνουν χωρίς αλλαγές.

Η Google θα χρησιμοποιήσει προφανώς έναν πιο ισχυρό TOF αισθητήρα 8x8 VL53L8 
στο Pixel 8 Pro, ο οποίος θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση του χρόνου λήψης μις φωτογραφίας και στην ταχύτητα αυτόματης εστίασης. Το κανονικό Pixel 8 θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον παλαιότερο αισθητήρα VL53L1 ToF.

Εκτός από τα παραπάνω, ένα βίντεο που διέρρευσε δείχνει ότι το Pixel 8 Pro φιλοξενεί έναν αισθητήρα θερμομέτρου στο πίσω μέρος του. Η πηγή της Kamila Wojciechowska σημειώνει ότι ο αισθητήρας Melexis MLX90632 προορίζεται για μετρήσεις θερμοκρασίας υψηλής ακρίβειας χωρίς επαφή και είναι απίθανο να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε άλλο σκοπό στο επερχόμενο κορυφαίο μοντέλο Pixel της Google.

Οι αναβαθμίσεις στο hardware είναι όμως μόνο η μία πλευρά της εξίσωσης. Η Google σχεδιάζει και κάποια νέα χαρακτηριστικά στο λογισμικό της κάμερας. Μια νέα λειτουργία "Adaptive torch" θα ρυθμίζει την ένταση του φλας LED ανάλογα με τη σκηνή για να διασφαλίσει ότι οι λήψεις σας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν θα είναι υπερεκτεθειμένες. Υπάρχει επίσης η λειτουργία Segmentation AWB, στην οποία το Pixel 8 θα χρησιμοποιεί AI για να αναλύει τη φωτογραφία σε διαφορετικά μέρη και να εφαρμόζει επιλεκτική επεξεργασία ανάλογα με τις ανάγκες.

Η Google φαίνεται ότι σχεδιάζει να βελτιώσει τη λειτουργία Cinematic video στο Pixel 8, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε το επίπεδο θολότητας.

  • Like 7
  • Thanks 2