Με στόχο τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στην Αττική, διοργανώθηκε αυτή την εβδομάδα ημερίδα στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εκεί όπως αναφέρει το AthensTransport ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων ότι στα σκαριά βρίσκεται συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τη Google, με στόχο να βελτιωθεί σημαντικά η λειτουργία της φωτεινής σηματοδότησης. Παράλληλα οι οδηγοί θα έχουν πρόσβαση και σε πιο ακριβείς πληροφορίες μέσω των Google Maps. Αν και δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες, μαθαίνουμε ότι σύντομα θα υπογραφεί σχετική προγραμματική σύμβαση με την Google όπου και αναμένεται να μάθουμε περισσότερα. Άλλες αναφορές πάντως κάνουν λόγο για «διαχείριση της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών από την ίδια τη Google», κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Στο πλαίσιο της ημερίδας η Head of Public Sector της Google Greece, Β. Καλφάκη μετέφερε τα αισιόδοξα στατιστικά για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην επίλυση του κυκλοφοριακού. Όπως επισήμανε η Google θα προχωρήσει στην ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση της πλατφόρμας Google Maps, με εισαγωγή στοιχείων σε πραγματικό χρόνο.

Τα σχετικά δεδομένα θα αποτυπώνονται άμεσα στην εφαρμογή, προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερη η ποιότητα της μετακίνησης των χρηστών του οδικού δικτύου.

  • Like 12
  • Thanks 3