Το WhatsApp παρουσίασε αρκετά σημαντικές λειτουργίες απορρήτου, συμπεριλαμβανομένου της επιλογής αποκλεισμού της online κατάστασης του χρήστη στο διαδίκτυο που παρουσίασε πρόσφατα σε beta.

Ο στόχος είναι να γίνει τελικά το WhatsApp «τόσο ιδιωτικό και ασφαλές όσο και οι συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg σε ανάρτηση στο Facebook

Η νέα λειτουργία "ελέγχου online παρουσίας" σας επιτρέπει να στέλνετε μηνύματα ενώ φαίνεται να είστε εκτός σύνδεσης. Αυτό προσφέρει ένα άλλο επίπεδο ιδιωτικότητας σε σχέση με τη δυνατότητα απόκρυψης της κατάστασης "last seen" από συγκεκριμένες επαφές, μια λειτουργία που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος. 

Μπορείτε να ελέγχετε τη λειτουργία με τον τρόπου που εσείς θέλετε, αποφασίζοντας ποιες επαφές μπορούν να βλέπουν την online κατάστασή σας και ποιες όχι. Δεν υπάρχουν όρια και μπορείτε να αλλάζετε τις επιλογές σας ανά πάσα στιγμή. Η λειτουργία θα επεκταθεί σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας σε desktop και κινητά, αργότερα αυτόν τον μήνα. 

Το WhatsApp δοκιμάζει επίσης το μπλοκάρισμα της λειτουργίας screenshot για φωτογραφίες που ο αποστολέας τους έχει επιλέξει να προβληθούν μία και μοναδική φορά. Όταν η λειτουργία αυτή παρουσιάστηκε πέρυσι, η Meta δήλωσε ότι οι χρήστες θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζουν αν κάποιος κατά την προβολή κατέγραψε ένα screenshot. Ένα νέο χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να μπλοκάρετε τέτοιου είδους screenshots δοκιμάζεται τώρα από τη Meta, αλλά η εταιρεία ελπίζει να το διαθέσει σε όλους τους χρήστες "σύντομα". 

Τέλος με την τελευταία αλλαγή, μπορείτε να φεύγετε από τις ομάδες ιδιωτικά χωρίς να στέλνετε μαζική ειδοποίηση σε όλους τους συμμετέχοντες ότι έχετε αποχωρήσει - αν και οι διαχειριστές των ομάδων θα εξακολουθούν να ειδοποιούνται σχετικά. Αυτό αναμένεται να γλιτώσει τους χρήστες από κάποιες στιγμές αμηχανίας, με τη λειτουργία να αναμένεται να εφαρμοστεί στις εφαρμογές για υπολογιστές και κινητά, αργότερα αυτό το μήνα.