Μία από τις πιο περίεργες πτυχές των Google Pixel smartphone, όπως η σειρά Pixel 8, είναι ότι δεν υποστηρίζουν 5G, VoLTE ή Wi-Fi κλήσεις σε μη υποστηριζόμενες χώρες, με τη Google να μη δίνει σημασία σε χώρες που δεν διαθέτει επίσημα τις συσκευές της.

Ωστόσο, φαίνεται πως η Google ενεργοποιεί τη δυνατότητα 5G Sub-6 σε περισσότερες αγορές. Η ιστοσελίδα 9to5Google εντόπισε μια ενημερωμένη σελίδα της εταιρείας αναφορικά με το 5G για τα Pixel, επιβεβαιώνοντας ότι τα τηλέφωνα αυτά πλέον υποστηρίζουν συνδεσιμότητα 5G σε επτά νέες χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Άλλες αγορές που αναφέρονται είναι η Κροατία, η Ουγγαρία, η Ισλανδία, η Λετονία, το Λιχτενστάιν και η Σλοβακία. Με το δεδομένο αυτό, ο συνολικός αριθμός των υποστηριζόμενων αγορών για τα Pixel smartphones φτάνει πλέον στις 38. 

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Google δεν διαθέτει επίσημα τις πρόσφατες σειρές Pixel (Pixel 8, Pixel 7a) σε καμία από αυτές τις νέες αγορές, κάτι που θεωρητικά μπορεί να είναι ένδειξη για τις αγορές που η Google σκοπεύει να περιλάβει στο μέλλον σε μελλοντικές κυκλοφορίες Από την άλλη, χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία και η Ρουμανία βρίσκονταν στη λίστα εδώ και καιρό χωρίς να φαίνεται να υποστηρίζονται επίσημα.

CleanShot2024-03-21at18_36.39@2x.png.cfa5dd2d37a1558214fed05afc246190.png

CleanShot2024-03-21at16_30.09@2x.png.0c7df23e8b34a21f1cd74ee7f52eaa8c.png

Είναι επίσης πιθανό η Google να επεκτείνει την υποστήριξη σε αυτές τις περιοχές για ταξιδιώτες ή επειδή τα δεδομένα της δείχνουν ότι πολλοί αγοράζουν Pixel μέσω ανεπίσημων καναλιών σε αυτές τις χώρες, κάτι που ισχύει και για την Ελλάδα.

Ο χάρτης διαθεσιμότητας 5G της Google  εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά περιορισμένος, με ολόκληρες ηπείρους όπως η Νότια Αμερική και η Αφρική να αποκλείονται εντελώς. Συνεπώς, αν η Google φέρνει υποστήριξη 5G σε νέες χώρες προετοιμάζοντας το έδαφος για επίσημες πωλήσεις Pixel, αυτό δεν θα ισχύσει για τις συγκεκριμένες ηπείρους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν χώρα, μοντέλο Pixel καθώς και πάροχο, βλέποντας άμεσα αν υπάρχει υποστήριξη 5G ενώ για την Ελλάδα μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας εδώ.

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Haha 3