Προς ικανοποίηση πολλών, η Google κυκλοφόρησε επίσημα την εφαρμογή Youtube Music. Ακολουθώντας την κυκλοφορία της συνδρομητικής υπηρεσίας Youtube Red τον περασμένο μήνα, η Google φέρνει στο Android και το iOS την πολυαναμενόμενη εφαρμογή Youtube Music, η οποία προσφέρει κατέβασμα και streaming μουσικής.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν στην μεγάλη συλλογή από μουσικά βίντεο της πλατφόρμας καθώς και να τα παρακολουθήσουν σε ολοκαίνουριο σύστημα διεπαφής. Επιπλέον, ενσωματώνει λειτουργίες που επιθυμούσαν εδώ και καιρό αρκετοί χρήστες από το Youtube. Συγκεκριμένα, κατά τη λήξη του κομματιού που έχει επιλέξει ο χρήστης, η εφαρμογή εξακολουθεί να παίζει κομμάτια παρόμοιων καλλιτεχνών ή του ίδιου μουσικού είδους και μάλιστα, ακόμη και εάν η οθόνη του κινητού είναι κλειστή.

 

Επιπλέον, ορισμένοι καλλιτέχνες θα προσφέρουν μελλοντικά ολόκληρο το άλμπουμ τους μέσω του Youtube Music, όπως άλλωστε συμβαίνει και με υπηρεσίες όπως το Spotify και το Tidal. Ακόμη, είναι δυνατή η αποθήκευση τραγουδιών για offline ακρόασή τους.

 

Φυσικά, οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες θα προσφέρονται μόνο σε συνδρομητές της υπηρεσίας Youtube Red, η οποία κοστίζει $10 τον μήνα. Όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή Youtube Music χωρίς την παραπάνω συνδρομή θα έχουν διαφημίσεις, δεν θα μπορούν να ακούσουν κομμάτια offline και δεν θα τους επιτρέπεται η αναπαραγωγή ήχου με κλειστή οθόνη. Παρόλα αυτά, θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλο το μουσικό περιεχόμενο της εφαρμογής.

 

a6aTdRO-tICQs_eis0ZPPennPLahD2al2M1yajlqg0U.jpg

 

Η Google προσφέρει δωρεάν για 14 ημέρες τις premium λειτουργίες της εφαρμογής. Προς το παρόν, το Youtube Music είναι διαθέσιμο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Link.png Site: TheNextWeb