Το YouTube προστέθηκε στις απαγορευμένες ιστοσελίδες για τη τουρκική κυβέρνηση, συμπληρώνοντας τη λίστα που από τη προηγούμενη εβδομάδα περιλαμβάνει και το Twitter.

Η απαγόρευση είναι ήδη ενεργή από κάποιους πάροχους Internet, σύμφωνα με την ιστοσελίδα WebRazzi, ενώ κάποιοι άλλοι πάροχοι βρίσκονται σε διαδικασία “μπλοκαρίσματος” επίσης. H Τουρκική Αρχή Τηλεπικοινωνιών επιβεβαίωσε επίσης την απαγόρευση.

 

Σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal, τη προηγούμενη εβδομάδα, η Google αρνήθηκε κατόπιν αιτήματος της Τουρκικής Κυβέρνησης να αφαιρέσει από το YouTube κάποια video που υποτίθεται ότι περιλάμβαναν ηχητικά αποσπάσματα μίας συζήτησης που είχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν με το γιο του, που τον παρακινούσε να αποκρύψει χρηματικά ποσά από ερευνητές.

 

Είναι προφανές, ότι η απαγόρευση του YouTube είναι μία απέλπιδα προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης, να μην αυξηθεί η δημοτικότητα των συγκεκριμένων video διαφθοράς ωστόσο έγινε επίσης γνωστό, ότι διέρρευσαν και ηχητικά ντοκουμέντα, που η τουρκική κυβέρνηση έκρινε ότι αποτελούν απειλή για την ασφάλεια της χώρας, και αφορούν συζητήσεις αξιωματούχων για μία σχεδιασμένη επίθεση/ εισβολή της Τουρκίας στη Συρία (η οποία θα γινόταν όταν παρουσιαζόταν κάποια ευκαιρία, μεταξύ άλλων, για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα σκάνδαλα διαφθοράς σύμφωνα με την αντιπολίτευση).

 

Όπως έγινε και με το Twitter, εκατομμύρια πολίτες στη γειτονική χώρα βρίσκουν τρόπους παράκαμψης της απαγόρευσης.

 

Link.png Site: ']Engadget

Link.png Site: http://thenextweb.com/insider/2014/03/27/youtube-now-blocked-turkey/']TheNextWeb

Link.png Site: http://news.yahoo.com/turkey-bans-youtube-twitter-154018281.html[/url]']Yahoo!