Η υπηρεσία του YouTube η οποία θα αποτελέσει απάντηση στο Spotify, επισημοποιείται, με τη Google να ανακοινώνει σήμερα το YouTube Music Key με έμφαση βεβαίως στο βίντεο.

Αρχικά η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όσους διαθέτουν πρόσκληση την οποία μπορούν να προμηθευθούν με το να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Για όσους είναι από τους πρώτους που θα εγγραφούν στην υπηρεσία, το μηνιαίο κόστος θα κυμαίνεται στα $7.99, με τους πρώτους 6 μήνες να παρέχονται δωρεάν ενώ σε μελλοντικό διάστημα η τιμή θα αναπροσαρμοστεί στα $9.99, ίδια δηλαδή μ' αυτή του Spotify.

 

Στις δυνατότητες του YouTube Music Key περιλαμβάνεται η ακρόαση μουσικής χωρίς διαφημίσεις, με την εφαρμογή του YouTube να τρέχει στο background, επιτρέποντας στο χρήστη να ανοίγει άλλες εφαρμογές παράλληλα όπως ένα παιχνίδι ή το browser.

Επιπλέον οι συνδρομητές θα μπορούν να αποθηκεύσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια αλλά και video στη συσκευή τους, έτσι ώστε να μπορούν να τα αναπαράγουν όποτε θελήσουν χωρίς να υπάρχει ανάγκη σύνδεσης στο Internet.

 

 

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι μόνο τα επίσημα βίντεο που προέρχονται από τους επίσημους λογαριασμούς των δισκογραφικών εταιρειών θα είναι αυτά που δεν θα περιλαμβάνουν διαφημίσεις και όχι τα βίντεο που έχουν ανεβάσει οι χρήστες. Το Youtube αναφέρει μάλιστα ότι θα προσθέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και τη δυνατότητα εμφάνισης της πλήρους δισκογραφίας ενός καλλιτέχνη ή ενός συγκροτήματος.

 

Το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας της Google θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, με το χρήστη να μπορεί να έχει πρόσβαση στην υπηρεσία μέσω ενός σχετικού μενού που θα προστεθεί στην εφαρμογή του YouTube στο iOS και το Android.

 

Link.png Site: GigaOM

Link.png Site: YouTube Blog